Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 22
 İndirme 3
KENDİLİĞİNDEN YERLEŞEN HAFİF BETONUN MEKANİK ÖZELLİKLERİNE KÜR ORTAMI VE AGREGA TİPİNİN ETKİSİ
2010
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hafif beton, özellikle deprem açısından bakıldığında önemli avantajlara sahip bir beton türüdür. Bunun yanında,üretim aşamasında işlenebilme özelliklerinin zor olmasından dolayı problemler yaşanabilmektedir. Bu betontürüne kendiliğinden yerleşebilir özelliğinin kazandırılmasıyla bu olumsuzluklar ortadan kalkabilir. Buçalışmada bazaltik pomza ve genleştirilmiş perlit agregası ile üretilen kendiliğinden yerleşen hafif betonların(KYHB) mekanik özellikleri araştırılmıştır. Çalışmada üretilen KYHB’lerin toz fazı CEM I 42,5 N tipi çimentove C sınıfı uçucu külden oluşmaktadır. Agrega fazında ise bazaltik pomza ve genleştirilmiş perlit agregası farklıoranlarda yer değiştirilerek kullanılmıştır. Üretilen KYHB’lerin dere agregalı normal ağırlıklı kendiliğindenyerleşen betonların ve vibrasyonla sıkıştırılan hafif betonların mekanik özellikleri karşılaştırmalı olarakincelenmiştir. Farklı kür ortamlarında bakımı yapılan numunelerin 7, 28 ve 90 günlük basınç ve eğilmedayanımları incelenmiştir. Elde edilen deney sonuçları; hafif agrega ile 28 günde 50 MPa basınç dayanımınasahip KYHB’lerin üretilebildiğini ve bu betonların kür ortamından fazla etkilenmediğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.519
Atıf : 6.525
Quarter
Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı
Q3
26/33

Mühendislik Temel Alanı
Q3
73/114

Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi