Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Farklı malzemelerden yapılmış Dizel Partikül Filtresi (DPF)’nin rejenerasyon sürecinin sayısal olarak incelenmesi
2019
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dizel Partikül Filtreleri (DPF) günümüzde birçok dizel araçta kullanılmaktadır. Bu çalışma kapsamında Dizel Oksidasyon Katalisti (DOC) ve DPF’ e sahip bir dizel araç için egzoz sistemi tasarımı yapılarak, farklı DPF malzemelerinin (SiC, Crd, AT) filtrasyon özellikleri Yeni Avrupa Sürüş Çevrimi (NEDC) standartları altında incelenmiştir. Egzoz sistemi modeli, kullanımda olan dizel araçlar incelenerek belirlenmiştir. Çalışma, AVL-FIRE yazılımı vasıtasıyla üç boyutlu olarak gerçekleştirilmiştir. DPF malzemesi olarak en yaygın kullanılan malzeme olan SiC’e (Silisyum Karbür) alternatif olan malzemelerin çalışma özellikleri incelenmiştir. DPF malzemesinin ısı yayılımı, basınç düşümü ve egzoz emisyonları üzerine etkileri, bu çalışma sonucunda gösterilmiştir. Elde edilen bulgular incelendiğinde kullanılan malzemelerin benzer özellikler gösterdiği ve çalışma kapsamında kullanılan malzemelerin DPF malzemesi olarak kullanımının uygun olduğu görülmüştür. Bunun yanında DPF malzemesinin, özellikle basınç düşümü, CO ve NOx üzerinde etkileri olduğu görülmüştür.  SiC malzemeli DPF için ısıl kayıpların rejenerasyon başlangıcında yüksek olduğu, AT (Alüminyum Titanat) malzemesi kullanımında CO emisyonlarının oldukça düştüğü, Crd (Kordierit) malzemesi kullanımında ise basınç düşümünün yükseldiği çalışmanın önemli sonuçları arasındadır. 

Anahtar Kelimeler:

Numerical examination of the regeneration process of the Diesel Particle Filter (DPF) made of different materials
2019
Yazar:  
Özet:

Diesel particle filters (DPFs) are used in many diesel vehicles today. In the framework of this study, the design of the exhaust system for a diesel vehicle with a diesel oxidation catalyst (DOC) and DPF, the filtration characteristics of different DPF materials (SiC, Crd, AT) have been studied under the New European Driving Circuit (NEDC) standards. The exhaust system model is determined by the study of the diesel vehicles in use. The study was carried out in three-dimensional form through the AVL-FIRE software. The work characteristics of the materials that are alternative to SiC (Silicon Carbon), the most commonly used material as DPF material, have been studied. The effects of the DPF material on heat spread, pressure decrease and emissions, this study has been shown. The findings obtained when studied found that the materials used show similar characteristics and that the materials used in the course of the study were suitable for use as DPF materials. In addition, the DPF material has been shown to have effects on CO and NOx, especially low pressure.  The heat losses for the SiC material DPF are high at the beginning of regeneration, the CO emissions are significantly reduced in the use of the AT (Aluminum Titanat) material, and the crd (Cordierit) material is among the significant results of the study that the pressure decline increases.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.275
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi