Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
DÜNYA PROTEİN SORUNU
1982
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET Genelolarak normaL günlUk protein tüketimi hafif işte çalışanlarda 1 kg vucU( .ağırlığı için i g, bu da 70-80! g protein demektir. Bunun yarısı hayvansal kaynaklı olmalı, en. az 16 g hayvansal protein ~utlaka alınmalıdır. .Gelişmiş ülkelerde protein tüketimi insan başına ortalama günde 90 g tutmasına ve bunun 44 grami hayvansal protein olmasına karşılık, gelişmekte olan ve geri kalmış ülkelerde toplam tuketim 50 g ın altmda ve bununda hayvansal protein kaynaklı olam 9 gramdan diişük bulımmdkt~ır. Ülfcemiz gıda 'Üretimi bakımından kendi kendine yeterli iilkeler arasında olmasına rağmen, halkımız beslenmesi daha çok bitkisel kaynaklı besinlere dayanmaktadır. Yeterli protein tüketimi için olan çabalar, daha ziyade ilaı'e protein kaynağı bulmaya yöneliktir. 'üzerinde durulan' konuların başında yüksek verimli hububat çeşitleri, soya, balık unu, deniz ,Iyosunları, peynir suyu, biyolojik protein sentezi, mayalar ve bakteri proteinleri gelmektedir. Protein ihtiyacımn karşılanması için süt ve süt ürünleri üzerinde çlurulmalcdır. Özellikle hayvansal protein ihtiyacının dengelenmesinde yağs'z süt tozu ve peynil' suyıı tozu yetersiz ve eksik beslenen ülkeler için önernU olabil/r.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.198
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi