Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 15
 İndirme 4
Salih Zeki’nin ‘Teslis-i Zaviye’ Konusundaki “Bir Hendese Meselesi” Adlı Yazı Dizisi
2005
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Trisecting an angle by using geometric methods and tools (a ruler and a pair of compass only) is an ancient problem which was desperately attempted over 2500 years. We know since Newton that this problem can not be solved by recourse to geometry, except for particular angle degrees. Throughout centuries, however, several amateur mathematicians claimed to have found a complete geometric solution. In a series of articles titled “A geometry problem concerning the trisection of an angle” published in Resimli Mecmua in 1891-1892, Salih Zeki discussed the problem in detail. He gave the main proofs concerning the trisection and showed why proposed solutions are not geometric. Furthermore, he discussed the proofs given by Masdariyecizade Hüseyin Efendi, teacher of mathematics at the Mühendishane-i Berri Humayun (Imperial School of Engineering). Hüseyin Efendi, arguing that he found a solution in 1823, had asked a commission of mathematicians to confirm it. While discussing Hüseyin Efendi’s solution, Salih Zeki also referred to the work of a the Ottoman mathematician Vidinli Hüseyin Tevfik Paşa (1832-1901) and his book entitled Linear Algebra (Istanbul 1882, 1892) on the quaternions. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 1.023
Osmanlı Bilimi Araştırmaları