Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 74
 İndirme 32
REHBERLİK ÖĞRETMENİ ADAYLARINDA DİKKAT KONTROLÜNÜN SİBER ZORBALIĞA İLİŞKİN DUYARLILIK ÜZERİNDEKİ YORDAYICI ROLÜ
2020
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

: Bu çalışma da rehberlik öğretmeni adaylarının öz düzenlemenin dikkat kontrolü boyutunun siber zorbalığa ilişkin duyarlılık düzeyleri üzerindeki yordayıcı ilişkisi incelenmiştir. Ayrıca araştırmada rehberlik öğretmeni adaylarının siber zorbalığa ilişkin duyarlılık düzeylerinin cinsiyete ve sınıf düzeyine göre farklılaşıp farklılaşmadığı ortaya ko- nulmuştur. Araştırmanın çalışma grubunu Atatürk Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programında 1 ila 4. sınıflar arasında öğrenim gören 346 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada siber zorbalık duyarlılık ölçeği ve öz düzenlemenin dikkat kontrol boyutunu ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde cinsiyete göre farklılıklar için bağımsız örneklemler için t testi, sınıf düzeyine göre farklılıklar için varyans analizi kullanılmıştır. Rehberlik öğretmeni adaylarının öz düzenlemenin dikkat kontrolü boyutunun siber zorbalığa ilişkin duyarlılık üzerindeki yordayıcı ilişkisi ise yapısal eşitlik modeli ile test edilmiştir. Araş- tırmanın sonucunda kadın öğrencilerin siber zorbalığa ilişkin duyarlılık düzeylerinin erkek öğrencilerden anlamlı olarak daha fazla olduğu saptanmıştır. Birinci ve ikinci sınıfta öğrenim gören öğrencilerin siber zorbalığa ilişkin duyarlılık puanları üçüncü sınıflardan anlamlı olarak daha yüksek olduğu ortaya çıkmıştır. Çalışmadan elde edilen diğer bir bulguda rehberlik öğretmeni adaylarının öz düzenlemenin dikkat kontrolü boyutu ile siber zorbalığa ilişkin duyarlılık puanları arasında düşük düzeyde, zayıf ve anlamlı bir ilişki olduğu ortaya çıkarılmıştır. Araştırmanın diğer bir sonucunda öz düzenlemenin dikkat boyutunun, siber zorbalığa ilişkin duyarlılık düzeyini düşük düzeyde, pozitif ve an- lamlı olarak yordadığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

REHBERLIK Teacher's Candidate's Role in Cybersecurity Relationship
2020
Yazar:  
Özet:

This study also examined the distinctive relationship between the degree of attention control of the self-regulation of the guidance teacher candidates to the levels of sensitivity to cyber harassment. The study also found that the level of sensitivity to cyber harassment of the candidates was different by gender and class level. The study group consists of 346 students studying between 1 and 4 classes in the Atatürk University's Guide and Psychological Consultancy program. The research has used the scale of cyber fraud sensitivity and the scale of attention control of self-regulation. In the analysis of the data, t test for independent samples for gender-based differences, variance analysis for differences according to class level was used. The guidance teacher's candidates' self-arrangement's attention control size's dominant relationship on sensitivity to cyber harassment has been tested with the structural equality model. The survey found that women’s students’ levels of sensitivity to cyber harassment were significantly higher than men’s students. Students studying in the first and second classes have a significantly higher sensitivity score to cyber harassment than students in the third class. Another findings obtained from the study showed that the leadership teacher candidates had a low level, weak and meaningful relationship between the size of attention control and the sensitivity points for cyber harassment. Another outcome of the study found that the attention dimension of self-regulation is low-level, positive and an-laminated to the level of sensitivity to cyber harassment.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.447
2023 Impact/Etki : 0.599
Milli Eğitim Dergisi