Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 18
Coğrafi İşaretli Ürünlerin Gerçekliği, Orijini ve İzlenebilirliğinde Nanoenkapsülasyon Teknolojilerinin Kullanımının Araştırılması
2017
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Coğrafi işaretler terimi, dünyada yaklaşık 40 yıldır gündemde olan bir konudur. Bu terim, kendine has bir niteliği, bir ünü ve karakteristik özellikleri ile belirli bir bölge, alan ya da yöre ile özdeş hale gelmiş olan bir ürünü ifade etmektedir. Coğrafi işaretlere, gelenekselliğin korunması ve kırsal kesimlerde gelişime katkı sağlanması amacıyla gereksinim duyulmaktadır. Böylece hem etkin bir pazarlama hem de kırsal kalkınma için önemli bir araç olarak kullanılması mümkün olmaktadır. Coğrafi işaretli ürünlerin pazar talepleri ve fiyatlarının daha yüksek olması nedeni ile bu ürünlerin taklitleri ve/veya tağşiş edilmesi söz konusudur. Bu nedenle coğrafi işaretli ürünün gerçekliği ve orijininin ortaya konması ve izlenebilirliğinin sağlanması gerekmektedir. Coğrafi işaretlerin gerçekliği, orijini ve izlenebilirliğinde kullanılan teknolojilerden biri de nanoenkapsülasyondur.  Nanoenkapsülasyon uygulanan bir bileşen, ürünlerde kullanılarak üretimden tüketime kadar coğrafi işaretli ürünlerin gerçekliği ve orijini ve izlenebilirliğinin sağlanması mümkün olabilecektir. Bu derlemede coğrafi işaretin önemi, Türkiye’de ve dünyada gelişimi, coğrafi işaretli ürünün gerçekliği ve orijininin ortaya konması ve izlenebilirliğinin sağlanması ile ilgili yapılan çalışmalar ve nanoenkapsülasyon uygulama potansiyeli ile ilgili konular derlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 459
Atıf : 1.951
2023 Impact/Etki : 0.423
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi