Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 39
 İndirme 6
Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Gelecek Zaman Algı Düzeylerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Üniversite eğitimi yıllar boyu süren bir süreci kapsamaktadır. Araştırmanın amacını spor bilimlerinde okuyan öğrencilerin gelecek zaman algılarının farklı değişkenlere göre incelenmesi oluşturmuştur. Araştırmaya Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde öğrenim gören 247 öğrenci katılmıştır. Çalışmada katılımcıların gelecek zaman algılarını ölçmek için Husman ve Shell (1996) tarafından geliştirilen Türkçe uyarlaması ve geçerlik, güvenirlik çalışması Avcı ve Erden (2009) tarafından yapılan Gelecek Zaman Algısı Ölçeği (GZAÖ) kullanılmıştır. Çalışmada katılımcıların sosyo-demografik bilgilerinin dağılımlarının belirlenmesi için yüzde ve frekans istatistikleri, anlamlı farklılıkların belirlenmesi için ise Mann-Whitney U testi ve Kruskal Wallis testi kullanılmıştır. Sonuç olarak: Erkek öğrencilerin kız öğrencilere göre yapacakları bir işi son güne ya da son ana bırakmadıkları ve bu konuda kız öğrencilere göre sorumluluk duygularının daha fazla olduğu, öğrencilerin yaşlarına bakılmaksızın kendilerine yakın ya da uzak gelecekte bir hedef belirledikleri, öğrencilerin gelecek zaman ile ilgili bir plan yapmalarında düzenli spor yapmalarının herhangi bir etkisinin olmadığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

School of Sports Sciences Students' Future Time Perception Levels Review
2020
Yazar:  
Özet:

The university’s education is a process that lasts many years. The purpose of the study was to study the future perceptions of students studying in sports sciences according to different variables. The study included 247 students studying at the Faculty of Sports Sciences of the University of Fırat. The study used the Future Time Perception Measurement (GZAÖ) developed by Husman and Shell (1996) to measure the future time perceptions of participants and validity, reliability study by Hunter and Erden (2009). The study used percentage and frequency statistics to determine the distribution of participants’ socio-demographic information, and Mann-Whitney U test and Kruskal Wallis test to determine significant differences. As a result, it has been shown that male students do not leave a job they will do according to the girls on the last day or the last day and that they have a greater sense of responsibility compared to the girls, that the students set a goal in the near or distant future, regardless of their age, and that the students do not have any effect on doing regular sports in making a future-related plan.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 281
Atıf : 1.850
2023 Impact/Etki : 0.288
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi