Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN UZAKTAN EĞİTİME YÖNELİK METAFOR ALGILARI
2022
Dergi:  
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Covid-19 salgınının ortaya çıkmasıyla birlikte ortaokul öğrencileri de uzaktan eğitim kavramı ile karşılaşmış ve eğitim öğretimlerine bir süre bu şekilde devam etmek zorunda kalmıştır. Bu çalışmanın amacı ortaokul öğrencilerinin uzaktan eğitime yönelik algılarını metafor yoluyla tespit etmektir. Metafor insanların çok az bildikleri veya hiç bilmedikleri bir kavramı bildikleri kavramlara benzeterek açıklamaya çalışmaktır. Metaforlar yeni bir bilginin daha kolay öğrenilmesinde oldukça faydalı bir yöntemdir. Öğrencilerin uzaktan eğitim süresince edindikleri bu deneyimleri anlamak için yapılan çalışmada, nitel araştırma desenlerinden fenomenoloji modeli kullanılmıştır. Bu araştırmanın çalışma grubu 2021-2022 eğitim öğretim yılında Burdur’un Bucak ilçesinde öğrenim gören 200 ortaokul öğrencisinden oluşmaktadır. Öğrencilerden ‘Uzaktan eğitim……gibidir/benzer. Çünkü ……’ cümlelerini tamamlamaları istenmiştir ve veriler toplanmıştır. Toplanan veriler içerik analizi yolu ile kategorilere ayrılmıştır. Öğrencilerin uzaktan eğitime yönelik algıları şu şekilde kategorilere ayrılmıştır: Anlaşılmazlık, kaygı verici, zorunluluk, verimsizlik, bağımlılık, çeşitlilik, eğitici unsur, karmaşıklık, yalnızlık, kolaylaştırıcı, erişebilirlik ve yetersizliktir. Öğrencilerin oluşturduğu metaforlar incelendiğinde, uzaktan eğitime yönelik algıları daha çok negatif yönde olduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Metaphorical Examination Of Secondory School Students’ Perception Of Distance Learning
2022
Yazar:  
Özet:

With the emergence of the Covid-19 epidemic , secondary school students also encountered the concept of distance education and had to continue their education in this way for a while. The aim of this determine secondry school students perceptions of distance education through metaphor. Metaphor is trying to explain a concept that people know little or not at all by comparing it to concepts they know. Metaphors are a very useful method in learning new information more easily. The phenomenogy model,one of the qualitative research designs, was used in the study to understand these experiences that studens gained during distance education. The study group of this research consisted of 200 secondry school students studying in Bucak district of Burdur in the 2021-2022 academic year. Distance education from studens was like/similar because. The were asked to complete their sentences and the data were collected. The collected data was categorized through content analysis. The student’s perceptions of distance education were categorized as follows: Incomprehensible, antiety-provoking, necessity, inefficiency, addiction, diversity, educational element, complexity is loneliness, facilitator, accessibility and inadequacy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Dergisi