Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 9
Halkla İlişkiler, Reklamcılık ve Gazeteciliğin Geleceği: Yapay Zeka Uygulamaları İletişim Mesleğini Nasıl Dönüştürecek ve Toplum Bunu Neden Önemsemeli?
2022
Dergi:  
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, iletişim mesleğinde yapay zekânın benimsenmesinin gelecekteki faydaları, zorlukları ve etkisi hakkında son on yılda yapılan akademik araştırmaları incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışma, ilgili akademik araştırma makalelerinin gözden geçirilmesinden elde edilen iç görülere dayanmaktadır ve halkla ilişkiler, reklamcılık ve gazetecilik mesleklerinde Yapay Zekâ uygulamalarıyla ilgili teknolojik yenilikleri vurgulamaktadır. Bu çalışmada sorulan bazı kilit sorular şu şekildedir: 1) Yapay Zekâ uygulamaları iletişim mesleğinin işleyişini nasıl etkileyecek? 2) Robotlar halkla ilişkiler, reklamcılık ve gazetecilik profesyonellerinin yerini alabilecek mi? ve 3) Yapay Zekâ destekli sistemler bu üç mesleğe ne gibi fırsatlar ve zorluklar getirecek? Bulgular, Yapay Zekâ uygulamalarının iletişim mesleğine fayda sağlayacağını ve Yapay Zekâ teknolojilerini benimseyenlerin kesinlikle rekabet avantajı kazanacağını gösteriyor. İletişim mesleğinin geleceği hem Yapay Zekâ teknolojilerinin hem de insan anlayışının bir karışımı olacağı görülmektedir. Ayrıca Yapay Zekanın çeşitli görevleri yerine getirirken insanların yerini alacak robotlar yaratacağını ya da birçok boyutunda insan zekasını geride bırakacağını görmenin oldukça dar bir bakış açısı olacağı vurgulanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Future Of Public Relations, Advertising and Journalism: How Artificial Intelligence May Transform The Communication Profession and Why Society Should Care
2022
Yazar:  
Özet:

This study aims to examine the latest academic research conducted in the last decade on the future benefits, challenges, and impact of Artificial Intelligence and its adoption in the communication profession. The study is grounded in the perceptions of reviews from relevant academic articles and emphasizes the technological innovations related to Artificial Intelligence applications within the public relations, advertising, and journalism professions. The followings are some of the key questions asked in the current study: 1) How is the implementation of Artificial Intelligence going to impact the jobs of the communication profession? 2) Can robots replace public relations, advertising, and journalism professionals? and 3) What kind of opportunities and challenges will AI-powered systems bring to these three professions? The findings suggest that Artificial Intelligence would benefit the communication profession and those who adopt Artificial Intelligence technologies would certainly gain a competitive advantage. It appears that the future of the communication profession would be a blend of both Artificial Intelligence technologies and human insight. Also, it is emphasized that it would be a rather narrow view to see that Artificial Intelligence would create robots to replace humans while performing various tasks or would outperform human intelligence in most of its dimensions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 351
Atıf : 990
2023 Impact/Etki : 0.15
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi