Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 20
 İndirme 2
SERVİKOVAGİNAL SMEARLERDE SİTOLOJİK BULGULARIN BETHESDA SİSTEMİNE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ “SON BEŞ YILDAKİ (2005-2010) SONUÇLARIMIZ”
2010
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Aim: Servical cancer is a preventable disease, which manifests as prior lesions that can turn into invasive cancers. Servico-vaginal sitologies are important in early diagnosis. We aim to offer the sitopathologic findings of servico-vaginal smear according to 2001 Bethesda System in view of updated knowledge. Materials methods: In our study, the 5961 case reports diagnosed according to Bethesda System in Mustafa Kemal University Laboratuary of Pathology between 2005-2007 have been reviewed. Results: Of 11946 cases, the findings in servico-vaginal smear were as fallows: ASC-US (Atipical Squamous Cells-Undetermined Significance) 0.92%, ASC-H (Atipical Squamous Cells-Cannot Exclude High Grade Squamous Intraepithelial Lesions) 0.1%, LSIL(Low Grade Squamous Intraepithelial Lesion) 0.08%, HSIL (High Grade Squamous Intraepithelial Lesion) 0.07%, and malign cells 0.02%. The ratio of ASH to SIL (ASH:SIL) has been determined as 144:19. Conclusion: The cases of ASC-US, ASC-H, LSIL, HSIL and squamous cell carcinoma are relatively few. In determining the quality control in the laboratuary the ASH:SIL ratio is important. However, for a better evaluation, studies with wider series should be carried out.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 425
Atıf : 456
2023 Impact/Etki : 0.028
Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Dergisi