Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 32
 Görüntüleme 5
Gece Yeme Bozuklukları
2009
Dergi:  
Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar
Yazar:  
Özet:

Hunger is an awakening related biological impulse. The relationship between hunger and sleep is moderated by the control of homeostatic and circadian rhytms of the body. Abnormal eating behavior during sleep period could result from different causes. Abnormal eating during the main sleep period has been categorized as either night eating syndrome or sleep related eating disorder. Night eating syndrome (NES) is an eating disorder characterised by the clinical features of morning anorexia, evening hyperphagia, and insomnia with awakenings followed by nocturnal food ingestion. Recently night eating syndrome, conceptualized as a delayed circadian intake of food. Sleep-related eating disorder, thought to represent a parasomnia and as such included within the revised International Classification of Sleep Disorders (ICSD-2), and characterized by nocturnal partial arousals associated with recurrent episodes of involuntary food consumption and altered levels of consciousness. Whether, however, sleep-related eating disorder and night eating syndrome represent different diseases or are part of a continuum is still debated. This review summarizes their characteristics, treatment outcomes and differences between them.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 448
Atıf : 1.247
2023 Impact/Etki : 0.345
Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar