Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
“KÖMÜRLE KARALAMALAR” VE “YABAN” ESERLERİNDE KÖY OLGUSU
2022
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Henryk Sienkiewicz (1846-1916) yaşamı boyunca vatanının özgürlüğünü görememiş bir yazardır. Özgürlüğe kavuşmak için işgal güçlerine karşı topyekûn ayaklanmayı ve onlarla silahlı mücadeleyi öğütleyen Romantizm döneminde eserler vermiş atalarının çağrıları, ülkeyi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtaramamıştır. Romantizm döneminde iki büyük ayaklanma yaşanmış fakat bu ayaklanmalar hezimetle sonuçlanmıştır. Bu ayaklanmaların ikincisi olan 1863 Ocak Ayaklanması’nın ardından Romantizm dönemi sonlanmış ve Pozitivizm dönemi başlamıştır. Bu dönemde eserler veren yazarlar, kendilerinden önceki kuşağın öğütlerinden farklı bir söylem benimsemişlerdir. Onlara göre vatanı özgürlüğe kavuşturmanın tek yolu toplumu eğitmek ve bilinçlendirmektir. Bu yüzden öykülerinde toplumun eksik ya da olumsuz yönlerine yer vererek, insanları eğitme amacı gütmüşlerdir. Sienkiewicz, Kömürle Karalamalar adlı öyküsünde yıllar boyunca ihmal edilerek cehaletle yüz yüze bırakılan ve ulusal konularda duyarsızlaşan köylüleri anlatır. Kurtuluş mücadelesinde benzer bir duyarsızlığı Yakup Kadri Karaosmanoğlu da Yaban adlı eserinde işlemiştir. Bu çalışmada iki eser arasındaki benzerliklere değinilecektir

Anahtar Kelimeler:

“Survivors” and “Survivors” in “Survivors”
2022
Yazar:  
Özet:

Henryk Sienkiewicz (1846-1916) is a writer who has not seen the freedom of his homeland throughout his lifetime. The calls of their ancestors in the Romanticism period, which encouraged the topyekûn rebellion against their occupational forces to gain freedom and the armed struggle with them, did not rescue the country from the outskirts in which it was. During the Romantic period there were two major rebellions, but these rebellions ended with a tremendous end. The second of these rebellions, after the January Rebellion of 1863, the Romantic period ended and the positive period began. In this period, the writers who delivered works accepted a different advice from the previous generations. The only way to bring the country to freedom is to educate and awareness the society. That is why in their stories they have the aim of educating people, by placing in the lack or negative aspects of society. Sienkiewicz tells the peasants who have been ignored and faced with ignorance over the years in his story of the Carbohydrate and the Carbohydrate, and who have become sensitive to national issues. A similar insensitivity in the fight for salvation was performed by Yakup Kadri Karaosmanoğlu in his work named Wild. In this study, we will discuss the similarities between the two works.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 22
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research