Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
8. SINIF TÜRKÇE DERS KİTABINDA DÜŞÜN BİÇİM BİRİMİNE BAKIŞ
2022
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İletişim, teknoloji kavramları etrafında anılan 21. yüzyılda kültür, ekonomi, toplum derinlemesine değişip dönüşmüştür. Eğitim, öğrenme, öğretme süreçleri ve beklentiler de bu bağlamda dönüşüme uğramıştır. Düşünme becerileri, eleştirel ve analitik düşünme becerilerinin hedef kitleye kazandırılması; hedef kitlenin bu beceriler etrafında akademik ve sosyal becerilerini idame ettirmesi bu dönüşümün sonucu olarak beklenmektedir. Son yıllarda öğrenme ve öğretme ortamlarında düşünceyi geliştirme yolları üzerinde durulmaya başlanmıştır. Düşünceyi geliştirme çalışmaları ile hem akademik becerilerin hem de sosyal becerilerin gelişimi hedeflenmiştir. Nitel desenin benimsendiği bu çalışmada düşün biçimbiriminin 8.sınıf Türkçe ders kitabında derin yapı ve yüzey yapı içeriklerindeki kullanımı incelenmiştir. Bu süreçte derlem dilbilimi çalışmalarında kullanılan bir yazılımdan faydalanılmıştır. Düşün biçimbiriminin isim ve fiil türünde benzer sıklıkta kullanıldığı; isim-fiil, zarf-fiil, sıfat-fiil türünde kullanımlarınınsa seyrek olduğu saptanmıştır. Diğer aşamada ders materyalinde derin yapı ve yüzey yapı içeriklerinde eleştirel ve analitik düşünmeye yöneltecek bağlamların kullanılmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca düşünceyi geliştirme çalışmaları açısından akademik beceriler kısmen gözetilmiş; ancak sosyal beceriler ile ilgili bağlamların öne çıkmadığı saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

and 8. Think about the Turkish language in the classroom.
2022
Yazar:  
Özet:

Communication, technology concepts mentioned around in the 21st century, culture, economy, and society have profoundly changed and changed. Education, learning, teaching processes and expectations are also transformed in this context. The acquisition of thinking skills, critical and analytical thinking skills to the target audience; the target audience is expected to practice their academic and social skills around these skills as the result of this transformation. In recent years, it has begun to focus on ways to develop thought in learning and teaching environments. Thought development studies are aimed at the development of both academic and social skills. In this work that is adopted Think about The 8th. The class Turkish curriculum has studied the use of deep structure and surface structure content. In this process, it has been used from a software used in the composition of linguistics. It is found that the form of thought is used in the name and real type in similar frequencies; the use of the name-file, cover-file, sort-file type is visible. In the other stage, the course material has not been found to use contexts that will lead to critical and analytical thinking in deep structure and surface structure content. Academic skills were also partly monitored in terms of the study of thinking development; however, the contexts related to social skills were not found out.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.799
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi