Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 4
TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN BARİT CEVHERİNİN BARYUM İÇEREN PİGMENTLERİN ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ
2015
Dergi:  
Eskişehir Technical University Journal of Science and Technology A - Applied Sciences and Engineering
Yazar:  
Özet:

Barit ve baryum içeren kimyasallar, sondaj çamuru, dolgu malzemesi, pigment, kağıt beyazlatma ve cam ilavesi olarak kimyasal ve üretim endüstrilerinde geniş uygulama alanlarında kullanılan önemli malzemelerdir. Bu çalışma, Türkiye’de çıkartılan barit cevherinin seramik pigment üretiminde hammadde olarak değerlendirilmesini amaçlamaktadır. Pigment üretimi için gerekli olan BaSO 4, black-ash ve liç metoduyla barit cevherinden elde edilmiştir. Black-ash prosesinde, suda çözünebilen baryum sülfit üretebilmek için barit hammaddesi kok, kömür veya grafit ile 1000 oC-1300 oC sıcaklıkları arasında indirgenmiş ve siyah renkli kül elde edilmiştir. Siyah renkli külün 90 oC de 30 dak sıcak suda liç edilerek baryum sülfit (BaS) çözeltisi elde edildikten sonra, NaSO 4 ilave edilerek BaSO 4 tozu çöktürülmüştür. Sentezlenen BaSO 4 tozuna ZnSO 4 ve Cr 2O 3 ilavesi yapılarak beyaz ve yeşil renkli pigmentler üretilmiştir. Pigmentlerin tek pişirim şeffaf sırda renk performansları incelenmiş ve seramik renklendiricisi olarak kullanım potansiyeli araştırılmıştır. Şeffaf tek pişirim sırlarında yoğun, termal ve kimyasal kararlılığı yüksek olan beyaz ve yeşil renkler elde edilmiştir. Sonuçlar, ülkemizde çıkartılan baritin katma değeri yüksek olan pigment üretiminde kullanılabileceğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Eskişehir Technical University Journal of Science and Technology A - Applied Sciences and Engineering

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik; Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 648
Atıf : 335
2023 Impact/Etki : 0.038
Eskişehir Technical University Journal of Science and Technology A - Applied Sciences and Engineering