Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 60
 İndirme 17
 Sesli Dinleme 1
JAPONYA İLE FRANSA EĞİTİM SİSTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
2021
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Karşılaştırma, genel olarak iki ya da daha fazla şeyin birbiriyle mukayese etme yöntemidir. Karşılaştırmada amaç; benzerlik veya farklılıkları göstermenin yanı sıra açıklamak, ikna etmek ya da bilgi vermektir. Her ülkenin kendine göre bir eğitim sistemi vardır. Ülkeler kendi eğitim sistemlerinde bir sorunla karşılaştıklarında diğer ülkelerin o sorunları nasıl çözdüklerini araştırırlar. Bu araştırma çabaları, karşılaştırmalı eğitim araştırmaları ve çalışmalarını ön plana çıkarmıştır. Karşılaştırmalı eğitim başka ülkelerin sorunları çözmede kullandıkları yöntemleri kelime kelime uygulama biçimi olmayıp, her ülke kendisi için bir strateji etrafında çözüm bulmaya çalışır. Bundan dolayı bu araştırma Japonya ile Fransa eğitim sistemlerinin tarihsel gelişim aşamalarının, örgütsel yapılarının ve yönetsel işleyişlerinin nasıl yapılandırdıklarını, benzer ve farklı yönlerinin neler olduğunu incelemek maksadıyla yürütülmüştür. Araştırmada nitel veri toplama tekniklerden doküman analizi kullanılarak konu ile ilgili birçok kaynaklardan, iki ülkenin ortaöğretim sistemleriyle ilgili olan mevzuattan, internet ağı bilgilerinden, tez, kitap, dergi, makale gibi basılı bilimsel çalışmalardan faydalanılmıştır. Bu çalışmanın gayesi, Japonya ile Fransa eğitim sistemlerinin amaçlar açısından özellikleri, benzerlikleri ve farklılıkları tespit edilmiş, bulgular yorumlanmış ve birçok öneride bulunulmuştur

Anahtar Kelimeler:

Japan and the French education system
2021
Yazar:  
Özet:

Comparison is a method of comparing two or more things with each other. The purpose in comparison is to show similarities or differences, as well as to explain, persuade or provide information. Each country has its own educational system. When countries face a problem in their educational systems, they investigate how other countries solve those problems. These research efforts have brought comparative education research and work to the forefront. Comparative education is not a word word application of the methods other countries use in solving problems, but each country tries to find a solution around a strategy for itself. Therefore, this study was carried out with the aim of exploring how the historic development stages, organizational structures and administrative functions of Japan and the French educational systems are structured, what are similar and different aspects. In the research, the quality data collection techniques used document analysis from many sources related to the subject, the legislation related to the secondary education systems of the two countries, the information of the internet network, the thesis, the book, the magazine, the paper, and printed scientific studies. The purpose of this study is to identify the characteristics, similarities and differences in terms of the objectives of the Japanese and French educational systems, the findings have been interpreted and many recommendations have been made.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 688
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal