Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 23
 İndirme 6
PES PLANUSUN ALT EKSTREMİTE BİYOMEKANİĞİNE VE FONKSİYONELLİĞE ETKİSİ
2019
Dergi:  
Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç:Çalışmanın amacı, pes planusu olan ve olmayan genç sedanter bireyler arasındaki farkın ayağın ve alt ekstremitenin biyomekanik özellikleri, ayak fonksiyonu ve bel ağrısı açılarından incelenmesidir. Yöntem:: Çalışma 30 kadın, 30 erkek olmak üzere 60 sağlıklı sedanter bireyin katılımı ile gerçekleştirildi. Tüm bireyler bir kez navikülar yükseklik, ayak fonksiyonu, alt ekstremite kas kısalıkları, kas kuvvetleri, Q açısı, pelvik inklinasyon ve bel ağrısı açılarından değerlendirildi. Bireylerin dominant ve dominant olmayan ayakları Navikülar Düşme Testi sonuçlarına göre normal ya da düşük medial longitudinal ark (MLA) yüksekliğine sahip olmak üzere iki gruba ayrıldı. Normal ve düşük MLA’ya sahip olan ayakların oluşturduğu iki grup karşılaştırıldı. Sonuçlar:MLA’sı düşük olanlarda normal olanlara göre dominant tarafta soleus ve gastroknemius kas kısalığı ile pelvik inklinasyonun, dominant olmayan tarafta hamstring kas kısalığının daha fazla olduğu bulundu (p=0,001, p=0,027, p=0,038, p=0,004). MLA’sı düşük ve normal olanlar arasında tibialis posterior ve peroneal kas kuvveti, Q açısı ile Oswestry, AOFAS ve VAS FA skorlarında anlamlı bir fark olmadığı bulundu (p>0,05). Dominant olmayan tarafta Q açısı ve pelvik inklinasyon arasında düşük düzeyde ancak anlamlı bir negatif korelasyon olduğu bulundu (r=-0,345, p=0,007). Pelvik inklinasyon ile Oswestry skoru arasında anlamlı bir ilişki olmadığı bulundu (p>0,05). Tartışma:Sonuçlarımız, genç sedanter bireylerde pes planusun alt ekstremite biyomekaniklerini etkileyebildiğini göstermekle birlikte bel ve ayak ağrısı parametreleri ve kas kuvvetinin bu durumdan etkilenmediğini ortaya koymuştur. 

Anahtar Kelimeler:

The impact of the PES plan on low-extreme biomechanics and functionality
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose:The purpose of the study is to study the difference between young sedanter individuals who have a plan and not the foot and lower limbs from the biomechanical characteristics, foot function and back pain. Method: The study was carried out with the participation of 60 healthy sedanter individuals, including 30 women, 30 men. All individuals once were evaluated from the height of the nails, foot function, lower end muscle shortcuts, muscle strengths, Q angle, pelvic inclination and back pain. The dominant and non-dominant legs of individuals were divided into two groups, with normal or low medial longitudinal arc (MLA) height according to the fall test results. Two groups of legs with normal and low MLA were compared. Results:MLA is lower than normal in those with soleus and gastroknemius muscle shortness on the dominant side and pelvic inclination has more hamstring muscle shortness on the non-dominant side (p=0,001, p=0,027, p=0,038, p=0,004). There was no significant difference between those with low MLA and normal in the tibialis posterior and peroneal muscle strength, Q angle and Oswestry, AOFAS and VAS FA scores (p>0,05). The non-dominant side found that there was a low but meaningful negative correlation between the Q angle and pelvic inclination (r=-0,345, p=0,007). It found that there was no meaningful relationship between pelvic inclination and Oswestry score (p>0,05). Discussions:Our findings have shown that young sedanter individuals can affect the biomechanics of the lower limb, but the back and leg pain parameters and muscle strength are not affected by this condition.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 239
2023 Impact/Etki : 0.041
Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi