Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 1
 Sesli Dinleme 1
KUZEY AMERİKA ÜLKELERİNDE AİLE POLİTİKALARI: AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ VE KANADA ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz toplumlarında yaşanan sanayileşme, modernleşme, kentleşme gibi sosyal, kültürel ve teknolojik değişimler toplumun temel birimlerinden olan ailenin yapısı, işlevleri ve türlerinde de büyük değişimler yaratmıştır. Ailenin yapı, fonksiyon ve türlerinin değişmesiyle birlikte aile üyelerinin ihtiyaçları, aktiviteleri ve onlara uygulanabilecek politikalar da farklılaşmıştır. Bu çalışmada, Kuzey Amerika bölgesinde yer alan Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada ülkelerinin aile politikaları olarak adlandırılabilecek bazı çalışmalarından bahsedilecektir. Çalışmalar incelendiğinde, Kanada hükümetinin çocuk odaklı politikalar gerçekleştirdiği, uygun fiyatlı çocuk bakımı hizmeti ve ebeveynler için uygun ücretli izin sunduğu görülmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde ise aile politikaları gelişmeye devam etmekte, çocuk bakımı, ebeveyn izni gibi hizmet ve politikalar, toplumsal cinsiyet normlarını ve beklentilerini sürdürmektedir. Çalışmaya konu olan ülkelerin aile politikaları düşünüldüğünde, ailelere ve özellikle çocuklara yönelik kapsamlı politika reformlarının gerçekleştirilmesi, bu politikalarda çocuğun yüksek yararının düşünülmesi önemlidir. Çocuk, kadın, engelli ve yaşlı gibi dezavantajlı gruplara öncelik veren aile politikalarının gerçekleştirilmesi, toplumun refah seviyesini arttırarak daha güçlü ve eşit bir sosyal devlet yapısını sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Family Police in North American Countries: US Countries and Example in Canada
2020
Yazar:  
Özet:

The social, cultural and technological changes in today’s societies, such as industrialization, modernization, urbanization, have created major changes in the structure, functions and types of the family, which are the basic units of society. As the family’s structure, functions and types change, the family members’ needs, activities and policies that can be applied to them have also varied. This study will discuss some of the studies of the U.S. and Canada countries in the North American region that can be called family policies. Studies show that the Canadian government is implementing children-oriented policies, providing affordable child care services and affordable paying leave for parents. In the United States, family policies continue to develop, services and policies such as child care, parental leave, social gender standards and expectations continue. When considering the family policies of the countries concerned, the implementation of comprehensive policy reforms for families and especially children is important to consider the high benefit of the child in these policies. Implementation of family policies that prioritize disadvantaged groups such as children, women, disabled and elderly will ensure a stronger and more equal social state structure by increasing the level of society’s well-being.

Anahtar Kelimeler:

Family Polcies In North American Countries: The United States and Canada Example
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 545
Atıf : 7.857
2023 Impact/Etki : 0.305
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi