Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
4. Sınıf ve 5. Sınıf Dişhekimliği Öğrencileri Tarafından Yapılan Kanal Tedavilerinin Kalitesinin Radyolojik Değerlendirilmesi
2004
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı 4.sınıf ve 5.sınıf dişhekimliği öğrencilerinin yaptığı kanal tedavilerinin kalitesinin radyografik olarak incelenmesi ve birhirleriyle karşılaştırılmasıdır. Materyal ve yöntem: Toplam 512 kanal dolgusunun kalitesi, paralel teknikle alınmış radyografiler üzerinde değerlendirildi. Bu dişlerden 254 adedi 4.sınıflar tarafından, 258 adedi ise 5.sınıflar tarafından tedavi edildi. Kana! dolgusu yapılmış dişlerde şu parametreler değerlendirildi: kanal dolgusunun yoğunluğu yani sızdırmazlığı, kanal dolgusunun uzunluğu ve kök kanal dolgulu dişlerin periapikal durumları (PAI indeks). Bulgular: Endodoııtik tedavi yapılan dişlerin çoğunluğu maksiden anterior dişlerdi. Tüm dişler değerlendirildiğinde, 4. sınıfların ve 5. sınıfların yaptığı kanal tedavilerinin kalitesinin istatistiksel olarak anlamlı fark göstermediği bulundu. Sadece molar dişler dikkate alındığında 5.sınıfların yaptığı kök kanal tedavilerinin kalitesinin daha iyi olduğu saptandı. Ayrıca periapikal patoloji ile taşkın kök kanal dolgusu arasında pozitif bir ilişki olduğu saptandı. Sonuç: Bu çalışına molar dişler hariç 4.sınıf ve 5. sınıfların yaptıkları kanal dolgularının kalitesi arasında herhangi bir fark bulunmadığını göstermiştir. Öğrencilere verilecek hastaların seçimi ve takibi kök kanal tedavisi kalitesinin arttırılması için dikkatle yapılmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

The fourth. Class and 5. Radiological Assessment of the Quality of Channel Treatment by Class Dentistry Students
2004
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study is to study and compare the quality of canal therapies performed by students of 4th and 5th classes of dentistry. Material and method: The quality of the total 512 channel filling was assessed on the radiographs taken by parallel technique. 254 of these teeth were treated by 4th classes and 258 were treated by 5th classes. Cana is! In filled teeth, the following parameters were assessed: the intensity of the channel filling, i.e. the impairment, the length of the channel filling, and the periodic conditions of the root channel filling teeth (PAI index). The findings: Most of the teeth under endodetic treatment were the front teeth of the max. When all teeth are assessed, the 4th class and the 5th class. It was found that the quality of the channels treated by the classes did not show statistically significant differences. Only with molar teeth being taken into account, it was found that the quality of root channel treatments by the 5th class was better. It was also found that there was a positive relationship between periapic pathology and the root channel filling of the straw. Result: This study showed that there was no difference between the quality of the channels filled by the 4th and 5th classes except the molar teeth. The selection and tracking of patients to be given to students should be done carefully in order to improve the quality of root channel treatment.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi