Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 6
AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELİK SÜRECİNDE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI: GÜÇLÜ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI, AVRUPA BİRLİĞİ ÜYESİ TÜRKİYE
2008
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sivil toplum ve AB üyeliği, son yıllarda Türkiye’nin gerek akademik, gerek entellektüel ve gerekse de siyasi çevrelerinde en çok tartışılan konuların başında gelmektedir. Özellikle sivil toplum 1980’li yıllardan beri Türkiye’nin siyasi gündeminde en sık kullanılan kavram olmasına rağmen herkesçe farklı anlaşılan veya yeterince anlaşılmayan bir kavram olarak karşımıza çıkar. Kavram uzun bir zaman askeri toplumun karşıtı olarak algılanmasına rağmen Batı’da devlet dışında, insanların çıkarlarını elde etmek üzere, meşruluğu kabul edilen örgütlenmeler olarak anlaşılmaktadır. Sivil toplum, batıdan aldığımız siyasal kavramlar arasında en çok yanılgı yaratan, tartışılan fakat sınırları tam olarak belirlenememiş bir kavramdır. Bu kavramın, klasik devlet anlayışı ve uygulamalarına, çağdaş ve modern siyaset felsefesinin yönelttiği eleştiriler sonucu doğdu-ğu da söylenebilir. Türkiye’de sivil toplum kuruluşları ilk ortaya çıktıklarından günümüze kadar hiçbir zaman güçlü kuruluşlar olamamışlardır. Bunun en önemli nedeni bürokratik ve merkeziyetçi devlet yapısı ve otoriter politikalardır. Osmanlı imparatorluğunda sivil toplum, vakıf yapısı olarak dinsel düşünce, merkeziyetçi ve geleneksel toplumsal yapı olarak, Avrupa’daki sivil toplum kavramına atfedilen değerleri taşımamış, statükoyu koru-yan ahilik ve lonca teşkilatlanmasından öteye gidememiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   other

Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi