Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 19
ORTAOKUL 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN BİLİMSEL TUTUM DÜZEYLERİNİN FARKLI DEĞİŞKENLERE GÖRE İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Özet Bu araştırmanın amacı Konya ve Mersin illerinde bir kamu ortaokulu 8. sınıfında öğrenim gören öğrencilerin bilimsel tutum düzeylerinin cinsiyete, fen başarısına ve yaşadıkları illere göre değişip değişmediğini belirlemektir. Araştırma 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında yapılmıştır. Bu araştırmada tarama modellerinden olan genel tarama modeli kullanılmıştır. Veriler Moore ve Foy’un (1997) geliştirdiği, Demirbaş ve Yağbasan’ın (2006) Türkçeye uyarladığı “Bilimsel Tutum Ölçeği” ile toplanmıştır. 40 maddeden oluşan 5’li Likert Tipi olan Bilimsel Tutum Ölçeği Türkçeye uyarlandığı haliyle kullanılmıştır. Ölçeğin Spearman Brown iki yarı test korelasyonu 0.84; Cronbach Alpha güvenirlik katsayısı 0.76’dır. Verilerin analizinde SPSS programı kullanılmıştır, Bulgulara ait çarpıklık basıklık değerleri incelenmiş, Skewness ve Kurtosis değerlerine göre verilerin normal dağılım gösterdiği sonucuna ulaşılmıştır. Verilerin normal dağılım göstermesi ve çalışma grubu sayısının yeterli olması nedeniyle gruplar arası farklar, bağımsız örneklem t testi ile analiz edilmiştir. Araştırma bulgularına göre öğrencilerin bilimsel tutum puanları orta düzeyde çıkmıştır. Kız öğrencilerin bilimsel tutum puanları erkek öğrencilerden istatistiki olarak anlamlı düzeyde yüksek bulunmuştur. Öğrencilerin fen başarıları ile bilimsel tutum puanları arasında istatistiki olarak anlamlı biri ilişki bulunamamıştır Mersin ili öğrencilerinin bilimsel tutum puanları Konya ili öğrencilerden istatistiki olarak anlamlı düzeyde yüksek bulunmuştur

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
Investigation Of Scientific Attitude Level Of Eighth Grade Students In Terms Of Different Variables
2020
Yazar:  
Özet:

Abstract The aim of this research is to determine whether the Scientific Attitude levels of the students, studying in the 8th grade of public secondary schools in the provinces of Konya and Mersin, change according to gender, achievement of science and provinces. The research was carried out in the 2018-2019 academic year. The general screening model, which is one of the screening models, was used in this research. The data were collected with the "Scientific Attitude Scale" developed by Moore and Foy (1997) and adapted to Turkish by Demirbaş and Yağbasan (2006). The Scientific Attitude Scale, which is a 5-point Likert Type consisting of 40 items, was used as adapted to Turkish. The Spearman Brown Split-half reliability test correlation of the scale was found 0.84; Cronbach Alpha reliability coefficient was 0.76. SPSS program was used in data analysis. Skewness kurtosis values of the findings were examined. According to Skewness and Kurtosis values, it is concluded that the data show normal distribution. Due to the normal distribution of the data and sufficient number of study groups, the differences between groups were analyzed by independent sample t test. According to the research findings, the students' scientific attitude scores were at a moderate level. Scientific attitude scores of female students were found to be statistically significantly higher than male students. No statistically significant relationship was found between students' science achievement and scientific attitude scores. Scientific attitude scores of students living in Mersin province were found to be statistically significantly higher than students in Konya province

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.537
Atıf : 579
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
520/520

Journal of Social and Humanities Sciences Research