Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 3
Some Mechanical Properties of Nylon Composite Plywood Produced from Different Wood Species
2017
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Çalışmanın amacı: Kontrplak sektöründe kullanılan formaldehit esaslı reçineler yerine bağlayıcı olarak atık polietilen kullanılmasıyla üretilmiş levhaların bazı mekanik özelliklerinin araştırılması amaçlanmış ve farklı ağaç türlerinden üretilmiş levhalar için optimum polietilen miktarları belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışma alanı: Bu çalışma, Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Pilot tesisinde yapılmıştır. Materyal ve Yöntem: Kayın (Fagus Orientalis Lipsky), kızılağaç (Alnus glutinosa subsp. barbata) ve sarıçam (Pinus sylvestris L.) kaplamalar, polietilen kontrplakların üretiminde kullanılmıştır. Üç farklı polietilen miktarı seçilmiştir (160, 200 ve 240 gr/m2). Üretilen levhaların y TS EN 323-1,  çekme makaslama direnci TS EN 314-1, eğilme direnci ve elastikiyet modülü ise TS EN 310 standartlarına göre belirlenmiştir. Sonuçlar: En iyi mekanik direnç değerleri, kayın ve kızılağaç için 200 gr/m2 polietilen miktarı kullanılarak üretilen levhalardan elde edilmiştir. Ayrıca, sarıçam için en iyi değerler ise, 160 gr/m2 polietilen miktarı kullanılarak üretilen levhalarda bulunmuştur. Araştırma vurguları: Bu çalışma, kontrplak endüstrisinde uygulanmasıyla birlikte hem polietilen atıkların geri dönüşümü sağlanabilir, hem de levhalardaki formaldehit salınımı önlenebilir. Polietilen ile üretilen kontrplakların atıkları, ahşap plastik kompozit panellerin üretiminde de kullanılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.472
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi