Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 16
K-Ortalamalar ve parçacık sürü optimizasyonu tabanlı kümeleme algoritmaları için yeni ilklendirme yaklaşımları
2018
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde mikrodizi teknolojisi sayesinde genlerin farklı seviyelerini eş zamanlı olarak ifade etmek mümkün hale gelmiştir. Genler içindeki gizli bilgilerin temsil edilmesi, genlerin anlaşılabilirliğini kolaylaştırmakta; ancak gen sayısının fazla olması ve veri setlerindeki yüksek gürültü miktarı gen verilerinin anlaşılmasını zorlaştırmaktadır. Bunun için genlerin anlaşılabilirliğini kolaylaştırmak amacıyla kümeleme kullanılmaktadır. Mikrodizi verileri çok boyutlu verilere en iyi örneklerdendir. Çok boyutlu verileri kümelendirmek için çalışma kapsamında standart K-means ve PSO kümeleme algoritmaları için başlangıç küme merkezlerinin seçimine yönelik yeni yöntemler önerilmiştir. Ayrıca öbek (coreset) yaklaşımı PSO algoritmasına uyarlanmıştır. Geliştirilen yöntemlerin doğruluğu; literatürde sıkça kullanılan veri setleri üzerinde test edilmiş ve bu yaklaşımlar Colon Cancer mikrodizi veri seti üzerinde çalıştırılmıştır. Baz alınan standart K-means ve PSO kümeleme yöntemleri ile geliştirilen yaklaşımlar karşılaştırılmış; performansları çözüme ulaşılan ortalama iterasyon sayısı, Rand ve Silhouette indeksleri kullanılarak değerlendirilmiştir. Deneysel çalışmalarda, geliştirilen yaklaşımların öznitelik seçimi yapılmış normalize veri setleri üzerinde başarılı sonuçlar verdiği gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

K-mediates and new initiation approaches for accumulation algorithms based on particle mass optimization
2018
Yazar:  
Özet:

Today, thanks to microdis technology, it has become possible to express different levels of genes simultaneously. Representation of secret information within the genes makes it easier to understand the genes, but the excess of genes and the high volume of noise in data sets make it difficult to understand the genes. It is used to facilitate the understanding of the genes. Micro data is one of the best examples of multi-dimensional data. In the framework of the study to accumulate multi-dimensional data, new methods for the selection of starting accumulation centers for standard K-means and PSO accumulation algorithms have been proposed. It is also adapted to the PSO algorithm. The accuracy of the methods developed has been tested on the data sets that are commonly used in literature and these approaches have been implemented on the Colon Cancer microdis data sets. Based on the standard K-means and PSO accumulation methods, the approaches developed were compared; the performance was assessed using the average number of iterations achieved to solve, Rand and Silhouette index. Experimental studies have observed that developed approaches have given successful results on the normalized data sets that have been selected.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.274
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi