Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 54
 İndirme 19
SAĞLIK HARCAMALARI, SAĞLIK ÇIKTILARI VE EKONOMİK BÜYÜME İLİŞKİSİ: TÜRKİYE ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 1980-2017 döneminde Türkiye’de kamu ve özel sektör harcamaları ile sağlık sektörü çıktıları arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Bu çalışmada sağlık sektörü çıktılarını temsilen bebek ölüm hızı ve ortalama yaşam beklentisi serileri kullanılmıştır. Johansen eşbütünleşme ve vektör hata düzeltme teknikleri ile yapılan analizin bulgularına göre kişisel gelir, kamu sağlık harcamaları ve özel sağlık harcamalarındaki artışlar ortalama yaşam beklentisini pozitif yönde etkilemektedir. Bunun yanında kişisel gelir ve kamu kesimi sağlık harcamalarındaki artışlar bebek ölüm hızını düşürmektedir. Ayrıca bebek ölüm hızı ve ortalama yaşam beklentisinin kişi başına düşen geliri açıklayıcı yönünün daha yüksek düzeyde bulunması, sağlık harcamalarının kişi başına düşen gelir seviyesine dolaylı yoldan etkisinin daha belirgin olduğuna işaret etmektedir

Anahtar Kelimeler:

Health expenditure, health expenditure and economic growth relationship: the example of Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the relationship between public and private sector expenditure and healthcare output in Turkey in the period 1980-2017. This study has used a series of infant death rates and average life expectancy that represent the health sector outcomes. According to the results of the analysis by Johansen’s integration and vector error correction techniques, personal income, public health expenditure and private health expenditure increases have a positive impact on average life expectancy. In addition, the increase in personal income and public health spending decreases the rate of child death. Furthermore, the higher level of income indicator of the infant death rate and average life expectancy per person indicates that the indirect impact of health expenditure on the income rate per person is more evident.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 373
Atıf : 2.202
2023 Impact/Etki : 0.622
Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)