Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 4
Ordu İli’nde Urtica türlerinin kloroplast DNA trnL-F gen bölgelerini kullanarak genetik çeşitliliğinin belirlenmesi
2018
Dergi:  
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Urtica spp, Karadeniz Bölgesi Ordu ilinde fındık alanlarında ve boş arazilerde en yaygın olan yabancı ot türlerinden biridir. Bu çalışmada, Urtica spp.’nin genetik farklılıklarının belirlenmesi amacıyla Ordu ilinden 20 adet Urtica spp. örnekleri toplanmış ve kloroplast trnL-F gen bölgelerine özgü primerler kullanılarak analiz edilmiştir. DNA izolasyonu, CTAB (hexadecyl-trimethyl-ammoniumbromide) protokolü modifiye edilerek gerçekleştirilmiştir. Kloroplast DNA trnL-F gen bölgeleri için, GenBank’tan temin edilen referans sekans dizileri ile çalışmada elde edilen sekans sonuçları karşılaştırılmıştır. Dizilerin genetik uzaklıkları MEGA6 paket programı kullanılarak hesaplanmış ve bu veri setleri yardımıyla filogenetik ağaç çizimi sağlanmıştır. Bölgede Urtica cinsine ait 4 örnek (Fatsa 1-U1, Ulubey-U2, Perşembe 1-U3 ve Altınordu 3-U4) seçilmiş ve genetik analizlerde kullanılmıştır. Çalışma sonucunda, bu örneklerin hepsinin Urtica dioica ile aynı soyda yer aldığı belirlenmiştir. Fatsa 1-U1 ve Ulubey-U2 örnekleri sırasıyla % 99.2 ve % 99.7 nükleotid dizisi benzerliği bakımından U. dioica'nın (KF138424) yakın akrabası olarak görülmüştür. Bu ilişkiler sırasıyla NJ, MP ve ML ağaçlarında yer alan % 100, % 100 ve % 99 algoritma değerleri ile desteklenmiştir. Perşembe 1-U3 ve Altınordu 3-U4 örnekleri ile U. dioica (AY208725) arasındaki nükleotid dizisi benzerlikleri sırasıyla % 99.5 ve % 100 bulunmuştur. Bu türün algoritma değerleri ise NJ, MP ve ML'de sırasıyla % 67, % 64 ve % 64 olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Identification of the genetic diversity of Urtica species in the Army by using the chloroplast DNA trnL-F gene areas
2018
Yazar:  
Özet:

Urtica spp is one of the foreign herbs, which is the most common in the nuts areas and empty lands in the Black Sea Army Province. In this study, Urtica spp.For the purpose of determining the genetic differences of 20 Urtica spp from the Army province. The samples were collected and analyzed using primates specific to the trnL-F gene areas. DNA isolation was carried out by modifying the CTAB (hexadecyl-trimethyl-ammoniumbromide) protocol. For the chloroplast DNA trnL-F gene regions, the sequence results obtained in the study were compared with the reference sequence series provided by GenBank. The genetic distances of the series were calculated using the MEGA6 package program and with the help of these data sets filogenetic tree drawing was provided. Four samples of Urtica (Fatsa 1-U1, Ulubey-U2, Thursday 1-U3 and Altınordu 3-U4) were selected in the area and used in genetic analysis. The study found that all of these samples were found in the same descent as Urtica dioica. Fatsa 1-U1 and Ulubey-U2 samples were seen as close relatives of U. dioica (KF138424) in terms of 99.2% and 99.7% nucleotid series similarity, respectively. These relationships are supported by the algorithm values of 100, 100% and 99%, respectively, found in NJ, MP and ML trees. Nucleotide series similarities between Thursday 1-U3 and Thunderbird 3-U4 samples and U. dioica (AY208725) were found at 99.5% and 100% respectively. The algorithm values of this type are determined in NJ, MP and ML at 67, 64% and 64% respectively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 824
Atıf : 4.305
2023 Impact/Etki : 0.165
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi