Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
DERİN ÖĞRENME MİMARİLERİ KULLANILARAK MRI GÖRÜNTÜLERİ ÜZERİNDE BEYİN TÜMÖRÜ SINIFLANDIRMASI
2023
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Beyin tümörü, beyindeki veya kafadaki hapishane hücresinin katı bir şekilde büyümesiyle üretilen tehlikeli bir nöral hastalıktır. Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRI) görüntülerinden temiz olmayan tümör parçalarının segmentasyonu, analizi ve ayrılması kaygının ana kaynağıdır. Tümör içeren MRI görüntülerinin raporlanabilmesi için bilgisayar destekli yöntemlerin kullanılması gerekli hale gelmiştir. Bu makalede, MRI görüntülerinde beyin tümörlerini tanımlamak için Evrişimli Sinir Ağları (CNN) yaklaşımı kullanılmıştır. Bu çalışma için Kaggle Brain MRI veri kümesi ve Figshare Brain MRI veri kümesi olmak üzere iki veri kümesi kullanılmıştır. Derin öznitelikleri çıkarmak için VGG16, AlexNet ve ResNet'ten oluşan derin CNN modelleri kullanılmıştır. Söz konusu Derin Öğrenme (DL) modellerinin sınıflandırma doğrulukları, uygulanan sistemlerin verimliliklerini ölçmek için kullanılmıştır. Kaggle veri kümesi için AlexNet %98, VGG16 %97 ve ResNet %66 doğruluk elde etmiştir. Bu ağlar arasında AlexNet en yüksek düzeyde doğruluk sağlamıştır. Figshare veri kümesinde ise, AlexNet ve VGG16'nın her ikisi de %99, ResNet ise %96 doğruluk elde etmiştir. Doğruluk açısından AlexNet ve VGG16, ResNet'ten daha iyi performans göstermiştir. Bu performanslar, kanserlerin felç ve diğer komplikasyonlar gibi fiziksel zararlara yol açmadan önce erken teşhis edilmesine yardımcı olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Classification Of Brain Tumors On Mri Images Using Deep Learning Architectures
2023
Yazar:  
Özet:

A brain tumor is a dangerous neural illness produced by the strict growth of prison cells in the brain or head. The segmentation, analysis, and separation of unclean tumor parts from Magnetic Resonance Imaging (MRI) images are the main sources of anxiety. To report the segmented MRI images including tumor, the usage of computer-assisted methods is necessary. In this paper, a Convolutional Neural Network (CNN) approach is applied to identify brain cancers in MRI images. Two datasets are used in this study, namely Kaggle Brain MRI database and Figshare Brain MRI database. Models of deep CNN, consisting of VGG16, AlexNet, and ResNet, are utilized to extract deep features. The classification accuracies of the aforementioned Deep Learning (DL) networks are used to measure the efficiencies of the implemented systems. For the Kaggle database, AlexNet achieves 98% accuracy, VGG16 has 97% accuracy and ResNet has 66% accuracy. Among these networks, AlexNet has provided the highest level of accuracy. In the Figshare dataset, AlexNet and VGG16 both achieve 99% accuracy, and ResNet has 96% accuracy. In terms of accuracy, AlexNet and VGG16 outperform ResNet. These performances aid in the early detection of cancers before they cause physical harm such as paralysis and other complications.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 200
Atıf : 62
2023 Impact/Etki : 0.136
Quarter
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q2
63/135

Mühendislik Temel Alanı
Q2
44/114

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi