Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 38
 İndirme 15
SOSYAL AĞ SİTELERİ: ERGENLER, RİSKLER VE TEHDİTLERDEN KORUNMA STRATEJİLERİ
2020
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı lise öğrencilerinin sosyal medya kullanımları esnasında aldıkları çevrimiçi riskleri ve bu riskler sonucunda oluşabilecek tehdit ve tehlikelerin sonuçlarını ortadan kaldırmak ya da minimize etmek için kullandıkları stratejileri cinsiyet bağlamında incelemektir. Çalışmaya Elazığ ilinde öğrenim gören 816 lise öğrencisi (429 kız ve 387 erkek öğrenci) dâhil edilmiş ve çevrimiçi riskler ölçeği ve tehditlerden kurtulma stratejileri anketi uygulanmıştır. Elde edilen bulgular ışığında, WhatsApp ve Instagram’ın öğrenciler arasında en popüler sosyal medya hesabı olduğu bulunmuştur. Ayrıca, öğrencilerin risk alma düzeylerinin düşük olduğunu erkek öğrencilerin kız öğrencilere nazaran daha fazla risk aldığını kız öğrencilerin erkek öğrencilere oranla daha fazla tedbir stratejisi kullandığı tespit edilmiştir. Bir başka önemli bulgu ise herhangi bir tehdit karşısında çocukların aile ve öğretmenden yardım istenme oranının düşük olmasıdır. Ayrıca, baş etme stratejilerinden ikincil kişilerden istenen tedbir davranışlarının (Arkadaş listendeki kişi/kişilere beni arkadaş listesinden çıkarmasını söylerim gibi) lise öğrencileri tarafından daha az kullanıldığı tespit edilmiştir. Bulgular ile birlikte gelecek çalışmalara yönelik öneriler tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Social Media: High School Students, Online Risks, Coping Strategies
2020
Yazar:  
Özet:

The main goal of this study is to examine high school students’ online risky behaviors through social media sites and their coping strategies. To this end, 816 high school students were administered a questionnaire that consists of three sections. The questionnaire included demographic information form, online risks questionnaire, and coping strategies scale. The results showed that Instagram and WhatsApp are the most popular social media sites among high schoolers. Also, male students engage in risky behaviors more than female students. Also, female students employed protective strategies more than male students. Another important finding is the low rate of children asking for help from family and teacher in the face of any threat due to their risky behaviors in social media sites. In addition, it was found that the preventive behaviors requested from secondary people (such as telling the person (s) on the friend list to remove himself/herself from the friend list) are less used by high school students. The findings and suggestions for future research are discussed. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.845
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi