Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
Aşılı ve Aşısız Domates Yetiştiriciliğinde Sıvı Yosun Gübresi Kullanımının Verim ve Beslenme Üzerine Etkileri
2017
Dergi:  
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Seracılıkta daha kısa sürede ve bir sezon süresince daha fazla çeşit yetiştiriciliği yapılması, sera topraklarının fiziksel ve verimlilik özellikleri kolay bir şekilde bozulmasına neden olmaktadır. Son yıllarda, seralarda yapılan yetiştiricilikte, erkencilik ve çeşitliliğin sağlanabilmesi için ticari sıvı gübrelerin kullanımını oldukça yaygınlaşmıştır. Bu çalışmada, sera koşulları altında farklı gelişme dönemlerinde (fide, çiçeklenme ve meyve oluşumu) ve farklı dozlarda sıvı deniz yosun gübresi (0, 200 ml 100 L-1 su, 400 ml 100 L-1 su) ve hiçbir muamele yapılmayan kontrol uygulamalarının aşılı ve aşısız domates çeşitlerinin verim ve besin içerikleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Genel olarak, farklı gelişme dönemlerinde sıvı yosun gübresi uygulamaları bitki gelişimi ve besin maddesi kapsamı bakımından kontrole göre önemli artışlar meydana getirmiştir. Aşılı çeşitte bitki yaş ve kuru ağırlıkları (543 g, 108 g) ve verim (5919 g) artarken; meyve ağırlığında ise aşısız domates çeşidinde en yüksek değer (115.50 g) elde edilmiştir. Bitki besin elementi içerikleri bakımından da benzer sonuçlara ulaşılmış; çeşitlerde toplam azot içeriği % 3.28-4.62, fosfor içeriği % 0.12-0.34 ve potasyum içeriği % 1.56-4.45 arasında değişmiştir. Sonuç olarak, gelişimin farklı dönemlerinde sıvı deniz yosunu uygulamaları bitki gelişimi ve besin elementi kapsamına olumlu etkiler yaratmış, özellikle fide döneminde 400 ml 100 L-1 uygulaması ile en iyi sonuçlara ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 344
Atıf : 1.508
2023 Impact/Etki : 0.286
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi