Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 8
İlhanlılar ve Halefleri Devrinde Tebriz Şehrinin Siyasi, Sosyal, Dini ve Kültürel Yapısı (XIII.-XV. Yüzyıllar)
2022
Dergi:  
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Moğolların Büyük Hanı Mengü (Möngke) 1253 yılında kurultay kararı ile kardeşi Hülâgû'yu İran, Irak, Suriye, Mısır, Kafkasya ve Anadolu'yu ele geçirip buraları kendisine tâbi bir "ilhan" (il+han "bölge hükümdarı") olarak idare etmek üzere görevlendirdi. Bu suretle başşehri Tebriz olmak üzere İran'da kurulan (1256) ve 1295 yılından itibaren tam bağımsız hale gelen devlet, Hülâgû'nun taşıdığı ilhan unvanına nispetle İlhanlılar adıyla anılmıştır. Bir Moğol devleti olarak ortaya çıkan İlhanlılar, siyasi olarak Cengiz Han’dan itibaren belirlenen hedefleri gerçekleştirmek için çalışmışlardır Özellikle başkent yaptıkları Tebriz şehri İlhanlılar ve ardılları için önemli bir sosyal ve ekonomik özelliğe sahiptir. İlhanlı hükümdarları Tebriz’in sosyal ve ekonomik yapısının yükselmesi için çok çalışmışlardır. Zaman zaman çeşitli sebeplerden dolayı dini ve sosyal hareketlerin canlı bir şekilde görüldüğü şehir, istila, isyan ve depremlerin neden olduğu nüfus kayıplarına da uğramıştır.

Anahtar Kelimeler:

The political, social, religious and cultural structure of the city (XIII-XV. The Centuries)
2022
Yazar:  
Özet:

The Great Lady of the Mongols, Mengu (Möngke) in 1253 with the establishment decision, commissioned his brother Hülâgû to occupy Iran, Iraq, Syria, Egypt, the Caucasus and Anatolia and to administer these places as a "ilhan" after him (il+han "regional ruler"). Thus the state, which was established in Iran (1256) and became completely independent since 1295 with its capital Tebriz, has been referred to with the name of the gods relatively to the title of the gods that Hülâgû carried. The Divinity, which appears as a Mongol state, has been working to the objectives politically set from Cengiz Han, especially the capital of the Tebriz city, which they do, has an important social and economic characteristic for the Divinity and their followers. The divine rulers have worked hard to raise the social and economic structure of Tebriz. From time to time, the city, where religious and social movements are seen lively for various reasons, has also suffered population losses caused by invasion, rebellion and earthquakes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 180
Atıf : 200
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi