Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 44
 İndirme 2
RCP4.5 ve RCP8.5 iklim senaryolarına göre konutlarda iklim değişikliği etki değerlendirmesi
2020
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bina sektörü ve özellikle konut binaları, CO2 salımlarındaki büyük payları, önemli enerji tasarrufu potansiyelleri ve kullanıcılarının artan konfor beklentileri nedeniyle iklim değişikliğinde yüksek öncelikli bir alandır. Bu makale, İstanbul ilinde çok katlı tipik bir konut binası için iklim değişikliği etki değerlendirmesinin simülasyon temelli sonuçlarını sunmaktadır. Hükümetlerarası İklim Değişikliği Panelinin belirlediği, düşük/orta ve yüksek CO2 salımı olasılıklarını temsil eden RCP 4.5 ve RCP 8.5 projeksiyonları seçilmiş ve 2060 yılı için bu iki senaryoya ait saatlik iklim verileri oluşturulmuştur. Bina simülasyonlarında, doğal havalandırılmadan klimaya kadar farklı bina kullanımı profillerini temsil eden üç farklı soğutma senaryosu geliştirilmiştir. İncelenen bina performans metrikleri, bina ısıtma/soğutma enerji tüketimi, bina CO2 salımı ile kullanıcı ısıl konforu olarak seçilmiştir. Simülasyon sonuçlarına göre gelecekte öngörülen sıcaklık artışının, binalarda soğutma enerjisi tüketimi ve/veya kullanıcı konforu üzerinde güçlü bir etkiye sahip olacağını göstermektedir. Çalışmada elde edilen sonuçlar, gelecekte binaların iklim değişikliğine adaptasyonuna yönelik tedbirlerin alınması gerekliliğine ve elektrik üretiminde dekarbonizasyonun iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılmasındaki önemine işaret etmektedir. Bu makalede sunulan analiz sonuçları, iklim değişikliği için retrofit çalışmaları konusunda gelecekteki çalışmalara da temel oluşturacaktır. 

Anahtar Kelimeler:

RCP4.5 and RCP8.5 climate scenarios based on climate change impact assessment in houses
2020
Yazar:  
Özet:

The building sector and housing buildings are a high priority area in climate change due to its large share of CO2 emissions, significant energy savings potential and increased user comfort expectations. This article provides the simulation-based results of the climate change impact assessment for a typical multi-storey residential building in Istanbul. The RCP 4.5 and RCP 8.5 projections, which represent low/mediate and high CO2 emissions, were selected by the Intergovernmental Panel on Climate Change, and the hourly climate data for these two scenarios were created for 2060. Three different cooling scenarios have been developed in building simulations, representing different profiles of building use from natural ventilation to climate. The reviewed building performance metrics, building heating/cooling energy consumption, building CO2 emission, has been selected as the user’s warm comfort. The simulation results show that the expected temperature increase in the future will have a strong impact on the cooling energy consumption in buildings and/or user comfort. The results of the study point to the need for future measures to adapt buildings to climate change and the importance of decarbonization in electricity production in reducing the effects of climate change. The results of the analysis presented in this article will also be the basis for future studies on retrofit studies for climate change.

Anahtar Kelimeler:

Climate Change Impact Assessment In Residential Buildings Utilizing Rcp4.5 and Rcp8.5 Projections
2020
Yazar:  
Özet:

The building industry, especially residential buildings, is a high priority area in climate change due to its large share of CO2 emissions, significant energy saving potentials and the increased comfort expectations of building occupants. This paper presents the simulation-based results of the climate change impact assessment for a typical multi-storey residential building in Istanbul. RCP4.5 and RCP8.5 projections that are defined by the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), representing low / medium and high CO2 emission projections, were selected and hourly climate data for each projection were generated for 2060. In building simulations, three different cooling scenarios were developed, representing different occupancy profiles, from natural ventilation to air conditioning. The selected building performance metrics were building heating / cooling energy consumption, building CO2 emissions and occupant thermal comfort. According to the simulation results, global warming in the future will have a strong effect on cooling energy consumption and / or user comfort in buildings. The results of the study point to the necessity of the development of adaptive strategies against climate change in the future and the importance of decarbonization in electricity generation to mitigate the effects of climate change. The results of the analyses presented in this article will also serve as a basis for future studies on retrofit studies for climate change.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.278
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi