Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Şanlıurfa’da Yapılmış Floristik Çalışmalara Genel Bir Bakış
2019
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

2000'li yıllardan başlayarak Şanlıurfa ili sınırları içindeki floristik çalışmaların artması sonucunda, daha önce Şanlıurfa florasına kaydedilmemiş birçok takson tespit edilmiştir. Floristik çalışmaların yanı sıra, fitososyolojik çalışmaların bitki birliği tabloları, bitki listelerinin yerini almaktadır. Bu tez çalışması ile son 15 yılda yapılan floristik ve fitososyolojik çalışmaların tümünün değerlendirilmesi ile Şanlıurfa florasında tespit edilen bitki taksonlarının endemizm, hayat formu, fitocoğrafik yönlerden değerlendirilmesi yapılmıştır. Bu çalışma ile 460 cins ve 88 familyaya ait 1668 takson tespit edilmiştir. Çalışma alanında 107 (%6) adet endemik takson da belirlenmiştir. Bu taksonlar, Plantae aleminden Pteridophyta (3) divizyosu ile Spermatophyta divizyosunun Gymnospermae (1) ve Angiospermae (1664) alt divizyosuna aittir. Taksonların fitocoğrafik bölgelere göre dağılım oranları şöyledir: İran-Turan elementleri %33 (546), Akdeniz elementleri %9 (139), Doğu Akdeniz elementleri %8 (136), Avrupa-Sibirya elementleri %3 (54), Batı Akdeniz elementleri 1% (3), Sahra-Sind 1% (3), Sahra-Arap 1% (1) ve bilinmeyenler %47 (786)'dir. İçerdikleri tür sayısına göre alandaki en büyük beş familya sırasıyla Asteraceae (235), Fabaceae (234), Poaceae (131), Brassicaceace (97) ve Lamiaceae (95)'dir. İlk beş sırayı alan cinsler ise Astragalus (50), Trifolium L. (39), Vicia L. (29), Euphorbia L. (27) ve Centaurea L. (25)’dır.

Anahtar Kelimeler:

A general look at the florist work done in Sanlıurfa
2019
Yazar:  
Özet:

As a result of the increase in florist work within the boundaries of the Sanlıurfa Bay from the 2000s, many taxons not previously recorded in the Sanlıurfa Flora have been detected. In addition to floristic studies, plant unity tables of phytosyological studies are replaced by plant lists. With this thesis work, the evaluation of all the floristic and phytosyological studies carried out in the last 15 years and the evaluation of plant taxons identified in the flora of Sanlıurfa has been done from endemism, life form, phytocyographic aspects. This study identified 1668 taxons of 460 genes and 88 families. In the area of study, 107 (6%) endemic taxons were also identified. These taxons belong to the Pteridophyta Division of Plantae (3) and the Sub Division of the Spermatophyta Division of Gymnospermae (1) and Angiospermae (1664). The distribution rates of taxons according to the phytocographic regions are as follows: Iran-Turan elements are 33% (546), Mediterranean elements 9% (139), Eastern Mediterranean elements 8% (136), European-Siberian elements 3% (54), Western Mediterranean elements 1% (3), Sahra-Sind 1% (3), Sahra-Arab 1% (1) and Unknown elements 47% (786). According to the number of species they contain, the largest five families in the area are Asteraceae (235), Fabaceae (234), Poaceae (131), Brassicaceace (97) and Lamiaceae (95) respectively. The first five ranges are Astragalus (50), Trifolium L. (39), Vicia L. (29), Euphorbia L. (27) and Centaurea L. (25).

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 948
Atıf : 1.900
2023 Impact/Etki : 0.228
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi