Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
GÜBRE VE HERBİSİT UYGULAMALARININ ÇAYIRLARIN OT VE HAM PROTEİN VERİMLERİ İLE BOTANİK KOMPOZİSYONLARINA ETKİSİ
1989
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET : Bu araştırma 1987 ve 1988 yıllarında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinin tabii çayırlarında yürütülmüştür. Denemede a) Kontrol ile b) 2,4-D Amin (200,300 ve 400 cc/da) c) Picloram (100,150 ve 200 cclda) ve d) 2,4-D Amin+Picloram (200, 300 ve 400 cc/da) olmak üzere üç farklı herbisit kutlanılmıştır. Fosfor standart olarak 5 kg/da hesabıyla, azot ise a) Nq (Gübresiz) ve b) N[q (10 kg N/da) olacak şekilde 2 seviyeli olarak uygulanmıştır. Herbisitler 1987 yılında kuru ot verimini azaltmış, ham protein veriminde önemli derecede etkili olmamış ve otun ham protein oranım artırmıştır. 1988 yılında ise kuru ot veriminde önemli bir değişim görülmemiş, ham protein verimi ve oranı ise düşmüştür. Herbisit uygulaması ile botanik kompozisyondaki buğdaygiller artarken geniş yapraklı otlar azalmıştır. Ranunculus kotschyii de I987'de % 53,1988'de de % 74 oranında azaltılmıştır. İncelenen faktörler bakımından herbisit çeşitleri ve uygulama dozları arasında fark görülmemiştir, Azotla gübreleme çayırların kuru ot ve ham protein verimleri ile otun ham protein oranını artırmışta. Diğer taraftan vejetasyondaki buğdaygiller artarken, geniş yapraklı, otlar azalmıştır. Aynı zamanda gübreleme ile R. kotschyii' nin oram da düşmüştür. EFFECT OF FERTILIZER AND HERBICIDE TREATMENTS ON HAY AND CRUDE PROTEİN YİELD, AND BOTANICAL COMPOSITION OF MEADOWS SUMMARY This study was conducted on native medows of Agricultural Faculty, University of Atatürk, in 1987 and 1988. İn this research, different herbicides such as 2,4-D Amin (200, 300 ve 400 cc/da), Picloram (100, 150 ve 200 cc/da) and 2,4-D Amin+Picloram (200,300 ve 400 cc/da) were used besides control. 5 kg/da phosphorus was applied eçually in ali plots. on the other hand O or 10 kg Nida was broadcasted. Herbİcides were decreased hay yield whereas increased crude protein rate of hay. No significantiy effect on crode protein yield occured in 1987. On the other hand herbicides were not significantiy affected hay yield but decreased yield and percantage of crude protein 1988. Herbicide appllcation increased the ratio ofgrasses whereas decreased forbs. Herbicİde treatments decreased Ranunculus kotschyii 53/% and 74/% in 1987 and 1988, respectively. No different effect of herbicides and concentrations used in thıs study obtained. Nitrogen application increased hay and crude protein yield and crude protein rate of hay. On the other hand N treatment increased the grasses but decreased R. kotschyii and other forbs in botanical composition

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.192
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi