Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 19
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONELİNİN FİNANSAL OKURYAZARLIK DÜZEYİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2017
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

2008 küresel finans krizinin ortaya çıkış sürecinde, bireylerin ve işletmelerin bilgi eksikliklerinin büyük rol oynadığının görülmesiyle birlikte, finansal okuryazarlık konusu ekonomi dünyasının gündemindeki en önemli konulardan biri olmuştur. Çalışmada, Dumlupınar Üniversitesi akademik personelinin finansal okuryazarlık düzeyi, anket çalışması yardımıyla belirlenmeye çalışılmıştır. Bu doğrultuda, konu ile ilgili kuruluşların ve araştırmacıların hazırlamış oldukları ölçeklerden de yararlanılarak, 40 sorudan oluşan bir anket formu geliştirilmiştir. Anketlerin uygulanması aşamasında, 2016-2017 akademik yılı itibariyle Dumlupınar Üniversitesinde görev yapmakta olan 1.165 akademik personelden 734’üne ulaşılabilmiş, cevaplanan formların 505’i değerlendirmeye uygun bulunmuştur. Anket formunda yer alan tüm değişkenler kategorik formda olup, ilk düzey “referans düzey” olarak alınmıştır. Elde edilen veriler bilgisayar destekli bir istatistik programı olan SPSS yardımıyla analize uygun hale getirilerek, “ikili lojistik regresyon analizi yöntemi” ile model tahmini yapılmış ve sonuçlar değerlendirilmiştir. Ekonomik ve finansal gelişmelerin izlenmesi, kredi kartı uygulamalarına ilişkin bilgi düzeyi, bütçe yapma alışkanlığı, tasarruf ve yatırım kabiliyeti, bankacılık mevzuatı hakkındaki genel bilgi düzeyi, enflasyon ve getiri hesabı bilgisi gibi değişkenler, finansal okuryazarlık düzeyi üzerinde etkili faktörler arasında dikkati çekmektedir. Bağımlı değişken” olarak alınan “kendinizi finansal okuryazar olarak nitelendiriyor musunuz?” sorusuna 117 akademisyen “evet” (%23,2), 388 akademisyen “hayır” (%76,8) cevabı verirken, kendini finansal okuryazar olarak nitelendiren akademisyenlerin 51’inin aslında finansal okuryazar olarak değerlendirilemeyeceği, kendini finansal okuryazar olarak nitelendirmeyen akademisyenlerin 24’ünün ise aslında finansal okuryazar olarak değerlendirilebileceği görülmüştür

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.936
Atıf : 9.893
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi