Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Uluslararası Göç Kapsamında TRA1 Alt Bölgesinde Yaşayan Afganistan Uyruklu Mültecilerin Bölge Hakkındaki Algılarının Araştırılması
2023
Dergi:  
Siyasal: Journal of Political Sciences
Yazar:  
Özet:

Dünya, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en ağır göçmen krizini yaşamakta; milyonlarca insan yerlerinden edilerek göçe zorlanmış durumdadır. Zorunlu göçün en önemli sonuçlarından biri olan göçmen sorunu; uluslararası alandaki en önemli konuların başında gelmektedir. Bu sorundan en çok etkilenen ülkelerden biri ise hiç kuşkusuz Türkiye’dir. Makalenin amacı ulusal ve uluslararası arenada Türkiye’yi en çok etkileyen meselelerin başında gelen göç olgusunun toplumsal kabul bağlamında araştırılmasıdır. Göçmen sorununa, katı kurallarla sert bir şekilde getirilecek çözümlerin hem insanlığa uygun olmadığı hem de çözümden ziyade sorunu derinleştireceği ve ülkemizin uluslararası arenadaki imajını zedeleyeceği ortadadır. Bu nedenle geliştirilecek en temel çözüm; yumuşak bir zeminde oluşturulacak önerilerle toplumsal kabulün sağlanmasıdır. Bu da ancak göçmenlerin tanınması, algı ve çabalarının ne yönde olduğunun bilinmesiyle mümkündür. Çalışmada, TRA1 Düzey 2 (Erzurum, Erzincan, Bayburt) bölgesinde yaşayan Afganistan uyruklu göçmenlerin bölge hakkındaki algıları araştırılmıştır. Çalışma, temellendirilmiş kuram (grounded theory) yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. Bu yöntemde sorun direkt olarak muhataplardan dinlenmekte ve elde edilen veriler analize tabi tutularak hipotez elde edilmektedir. Çalışmada da TRA1 bölgesinde yaşayan Afganistan uyruklu göçmenlerle yapılan derinlemesine mülakat ve yarı yapılandırılmış anketlerle bir veri havuzu oluşturulup daha sonra temellendirilmiş kuram yöntemine uygun şekilde bu veriler analiz edilmiştir. Elde edilen sonuçlarla göçmenlerin bölge hakkındaki algıları ortaya konarak entegrasyon çalışmalarına akademik katkı sunulması amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Perceptions Of Afghan Immigrants Living In The Tra1 Sub-region Within The Scope Of International Migration About The Region
2023
Yazar:  
Özet:

The world is experiencing the worst immigrant crisis since the Second World War; millions of people have been displaced and forced to migrate. The immigrant problem, one of the most important consequences of forced migration, is one of the most important issues in the international arena. One of the countries most affected by this problem is undoubtedly Türkiye. The aim of the article is to investigate the phenomenon of migration, which is one of the issues that affect Türkiye the most in the national and international arena, in the context of social acceptance. It is obvious that harsh solutions to the immigrant problem with strict rules are not only inappropriate for humanity but will also deepen the problem rather than solve it, and damage the image of Türkiye in the international arena. Therefore, the most fundamental solution to be developed is to ensure social acceptance through suggestions to be developed on soft ground. This is only possible if immigrants are recognized and their perceptions and efforts are known. In the study, The Perceptions of Afghan İmmigrants living in TRA1 Level 2 (Erzurum, Erzincan, Bayburt) region about the Region were investigated. The study was conducted using the grounded theory method. In this method, the problem is heard directly from the interlocutors and the hypothesis is obtained by analyzing the data obtained. In this study, a data pool was created through in-depth interviews and semi-structured questionnaires with immigrants from Afghanistan living in the TRA1 region, and then these data were analyzed in accordance with the grounded theory method. With the results obtained, it is aimed to make an academic contribution to integration studies by revealing the perceptions of immigrants about the region.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Siyasal: Journal of Political Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 395
Atıf : 1.875
2023 Impact/Etki : 0.039
Siyasal: Journal of Political Sciences