Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
Nematode damage and management in banana in Turkey
2020
Dergi:  
Türkiye Entomoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Muz, dünyanın tropikal ve subtropikal bölgelerinde yetişir ve ayrıca Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi'nin sahil şeridinde yetiştirilir. Bu çalışmada, Türkiye'nin Mersin İli, Anamur ve Erdemli ilçelerinde bulunan bitki paraziti nematodlarının neden olduğu kayıpların belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışma seralarında Spiral nematodu, Helicotylenchus multicinctus Cobb, 1893 (Tylenchida: Hoplolaimidae); kök ur nematodları, Meloidogyne incognita (Kofoid & White, 1919) ve Meloidogyne javanica (Treub, 1885) (Tylenchida: Meloidogynidae) tespit edilmiştir. Bu nematodlara karşı üç nematisid, Oxamyl, Fenamiphos ve Ethoprophos iki veya dört uygulama olarak kullanılmıştır. Denemeler her biri nematisid uygulanmış ve uygulama yapılmamış parsellere sahip dört serada üç tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Bu çalışmada, her uygulama için verim 15 bitki (5 bitki / tekerrür) üzerinden hesaplanmıştır. Nematodlar, Geliştirilmiş Baermann Huni yöntemiyle toprak ve kök örneklerinden izole edilmiş ve nematodların sayımı mikroskop altında yapılmıştır. Muz alanlarında nematod mücadelesi ile verim 28.6 ile 53.1 kg /bitki ve verim artışı % 34 ile 117 arasında değişmiştir. Sonuçlar muz alanlarında bu nematodlara karşı tek bir mücadele yönteminin kullanılmasının etkili olmayacağını ve entegre mücadele yöntemleri içerisinde ilave mücadele yöntemlerini kullanımı ile kontrol edilebileceğini önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Entomoloji Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 124
Türkiye Entomoloji Dergisi