Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
Yeniden Yurtlanma Sürecinde Suriyeli Mülteciler: Türkiye'nin Göç Mevzuatının Toplumsal Cinsiyet Bağlamında İncelenmesi
2018
Dergi:  
Uluslararası İnsan Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

2011 yılında Suriye’de patlak veren iç savaş sonucu, çatışmalardan etkilenen çok sayıda Suriyeli Türkiye’ye göçmek zorunda kalmıştır. Bu zorunlu göç sonucu yerinden edilen Suriyelilerden 3,5 milyon mülteci ve göçmen Türkiye’ye yerleşmiştir. Bu çalışmada Suriyeli mültecilere uygulanan yasa ve mevzuatlar toplumsal cinsiyet perspektifiyle incelenmiştir. Verilerin toplanmasında ve yorumlanmasında doküman analizi yöntemi kullanılmıştır. Yerinden edilmiş bu kişilerin büyük bir kısmı bu durumdan olumsuz etkilenmekte ama özellikle toplumun daha dezavantajlı kesimlerinden olan kadınlar ve LGBTİ+’lar daha da olumsuz etkilenmektedir. Toplumsal cinsiyete duyarlı yasaların var olması kadınlar ve LGBTİ+’lar için önemlidir.  Türkiye’nin göç mevzuatı, başta Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve Geçici Koruma Yönetmeliği olmak üzere, bu durumu daha da derinleştirmektedir. Bu durumun yerinden edilen göçmenler lehine düzeltilebilmesi için başta Birleşmiş Milletlerin (BM) Mülteci Sözleşmesi ve diğer Uluslararası göç sözleşmeleri dikkate alınarak düzenleme yapılması gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı, Türkiye’nin ilgili mevzuatındaki toplumsal cinsiyete karşı duyarsız hükümleri tespit edip uluslararası sözleşmelere göre neler yapılabileceğini göstermektir. Araştırmada Suriyeli Mültecilere uygulanan Türkiye’nin ilgili mevzuatının toplumsal cinsiyete duyarlı olmadığı, toplumsal cinsiyete duyarlı uluslararası anlaşmalarla başta İstanbul Sözleşmesi ile uyumlu olmadığı anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası İnsan Çalışmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası İnsan Çalışmaları Dergisi