Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 15
Biyolojik Mücadelede Trichodermalar ve Biyolojik Kontrol Mekanizmaları
2021
Dergi:  
Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarımsal üretimde bitki hastalıklarıyla mücadelede pestisitler uzun yıllardan bu yana kimyasal mücadelede yaygın olarak tercih edilmektedir. Pestisitlerin yoğun ve kontrolsüz bir şekilde kullanımı doğal dengenin bozulması, çevre ve insan sağlığına olumsuz etkileri ayrıca kimyasalların kalıntı sorunları da pazarlamada ciddi sıkıntılara sebep olmaktadır. Çoğu kimyasal fungisitlerin Avrupa Birliği tarafından yasaklanması nedeniyle sürdürülebilir bir alternatif olarak bitki hastalıklarının mücadelesinde yeni yöntem arayışlarını beraberinde getirmiştir. Bitki hastalıklarıyla mücadelede sürdürülebilir, çevre dostu ve uzun süre etkili olabilecek ilk akla gelen yöntem biyolojik mücadele olmaktadır. Son yıllarda biyolojik ajanlara yönelik yapılan çalışmalar hız kazanmaktadır. Bu biyokontrol etmenlerinden Trichoderma’lar bitki patojeni fungusların mücadelesinde uzun süredir çok yönlü biyokontrol ajanı olarak yer almakta ve günümüzde Trichoderma’ların ticari ürünleri; biyopestisit, toprak düzenleyici ve bitki gelişim düzenleyici olarak da kullanılmaktadır. Bu derlemede biyolojik mücadelede Trichoderma’nın önemi, Trichoderma türlerinin etki mekanizmaları ile biyotik ve abiyotik stres koşullarında kullanımları konusunda yapılan çalışmalara yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi