Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 6
Burdur Yöresi Orman İşletmeciliğinin Temel Özellikleri, Sorunları ve Çözüm Önerileri
2012
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Burdur ilinin %46,6’lık kesimi ormanlıktır. Fakat ormanlık alanlarının yarısından fazlası üretim bakımındanverimsiz ve çeşitli orman hizmetlerini yerine getiremez durumdadır. Bölgedeki doğal ve sosyo-ekonomik olumsuz koşullar nedeniyle bu verimli ormanların işletilmesi, ağaçlandırma, koruma vb. ormancılık faaliyetlerinde büyük güçlüklerle karşılaşılmaktadır. Yöredeki ormanlar biyotik ve abiyotik kaynaklı çeşitli tehlikelerle karşı karşıyadır. Yörede özellikle devrik ya da kırık, yangın, böcek vb. zararlar meydana gelmektedir. Verimsiz orman alanlarının, verimli hale getirilmesi için yöreye uygun olduğu belirlenmişAnadolu karaçamı (Pinus nigra Arnold subsp. pallasiana(Lamb.) Holmboe), kızılçam (Pinus brutia Ten.) ve Toros sediri (Cedrus libani A. Rich.) gibi asli orman ağaç türleri kullanılarak verimsiz ve boşsahaların ağaçlandırma yoluyla ormanlaştırılması gereklidir. Üretimi artırmak için, orman alanlarının verimli hale getirilmesi gereklidir. Yöredeki ormanların potansiyel verimleriyle işletilmesi yörede ekonomik düzeyin bir ölçüde yükseltecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 407
Atıf : 1.436
2023 Impact/Etki : 0.161
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi