Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Dağıtık üretim sistemi içeren güç sistemlerinde AOA algoritması ile zehirli ve sera gaz emisyonlarının azaltımı: Nevşehir-Kozaklı vaka çalışması
2022
Dergi:  
Gazi Mühendislik Bilimleri Dergisi (GMBD)
Yazar:  
Özet:

Bu makale, Dağıtık Üretim Sistemi (DUS) içeren güç sistemlerinde zehirli/sera gaz emisyonunu en aza indirmeyi yansıtan amaç fonksiyonuyla, Optimum Güç Akışı (OGA) sorununu çözmek için Arşimet Optimizasyon Algoritmasını (AOA) sunmaktadır. Bu çalışmada AOA, IEEE 30-bara ve 13-bara örnek Nevşehir dağıtım sisteminde test edilmiştir. Öncelikle önerilen AOA’nın etkinliği IEEE 30-bara test sisteminde denenmiş ve simülasyon sonuçları son yıllarda literatürde yayınlanan farklı tekniklerle karşılaştırılmıştır. Bu çalışmada modellenen 13-bara test sistemine Organik Rank Çevrimli (ORÇ) jeotermal santral, DUS olarak entegre edilmiştir. Bu bağlamda, Türkiye’de önemli orta derecede jeotermal kaynak potansiyeline sahip ve herhangi bir jeotermal enerji santrali bulunmayan Nevsehir ilinde, bir ORÇ jeotermal santralinin kurulum aşamaları analiz edilmiştir. Öncelikle, Nevşehir ilinde bulunan jeotermal kaynaklar incelenerek, ORÇ santrali kurulucak saha belirlenmiştir. Daha sonra bu sahadaki jeotermal kaynağın (sıcaklık, vb.) özelliğine göre bu sahanın üretilebilir ısı ve elektrik potansiyeli Monte Carlo simülasyonu ile belirlenerek, bu çalışmada hesaplanan görünür kapasite ile karşılaştırılmıştır. Daha sonra bu karşılaştırma sonucu ilgili sahada 2,351 MW’lık bir ORÇ santral kurulabileceği ön görülmüştür. Devamında ORÇ santral ile bölgesel dağıtım şebekesinin sanal modelli DigSilent yazılımı kullanılarak modellenmiştir. Bu sanal modelde ORÇ’nin devreye girmesiyle Newton Raphson ve AOA yöntemlerine göre yük akış analizi yapılarak, sera gazı emisyonlarının azaltım miktarı yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Reduction of toxic and greenhouse gas emissions with AOA algorithm in power systems containing distributed production system: Nevşehir-Kozaklı case study
2022
Yazar:  
Özet:

This article offers the Archaeological Optimization Algorithm (AOA) to solve the problem with the target function of minimizing toxic/sera gas emissions in power systems containing the Distributed Production System (DUS). In this study, AOA, IEEE 30-bar and 13-bar samples were tested in Nevşehir distribution system. The effectiveness of the recommended AOA is first tested in the IEEE 30-bara test system and the simulation results are compared with the different techniques published in literature in recent years. The 13-bara test system modeled in this study is integrated with the Organic Rank Network (ORC) geothermal plant, DUS. In this context, in the province of Nevsehir, which has a significant medium geothermal resource potential in Turkey and has no geothermal power plant, the installation stages of an ORÇ geothermal power plant have been analyzed. First of all, the geothermal sources found in Nevşehir province have been examined, and the ORÇ plant has been established. Then the geothermal source in this field (heat, etc.) According to its characteristics, the producable heat and electric potential of this field are determined by the Monte Carlo simulation, compared to the visible capacity calculated in this study. The result of this comparison later was predicted that a 2,351 MW ORC plant could be built in the area concerned. It was continually modeled using the digital model DigSilent software of the regional distribution network with the ORÇ plant. In this virtual model, by the operation of the OECD, the load flow analysis according to the Newton Raphson and AOA methods, the reduction of greenhouse gas emissions was interpreted.

Anahtar Kelimeler:

2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gazi Mühendislik Bilimleri Dergisi (GMBD)

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 306
Atıf : 698
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Mühendislik Bilimleri Dergisi (GMBD)