Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
EFÜZYONLU KRONİK OTİTİS MEDİADA SERUM DEMİR DÜZEYLERİNİN ROLÜ
2023
Dergi:  
KBB-Forum
Yazar:  
Özet:

Amaç: Efüzyonlu otitis media (EOM), özellikle okul öncesi dönemdeki çocuklarda önemli bir işitme kaybı nedenidir. Bu çalışmada bizim amacımız, serum demir seviyeleri ile kronik EOM oluşumu arasında bir ilişki olup olmadığını araştırmaktır. Gereç ve Yöntemler: Bu çalışmada EOM hastalarının ve kontrol grubunun dosyaları retrospektif olarak tarandı. Hem EOM hem de kontrol grubunun hemogram parametreleri, ferritin, demir ve demir bağlama kapasiteleri kayıt altına alındı ve iki grup bu belirtilen parametreler açısından karşılaştırıldı. Bulgular: Bu çalışmaya 54 kronik efüzyonlu otitis media hastası çocuk ve 51'i kontrol grubu olmak üzere toplam 105 çocuk dahil edildi. İki grup arasında cinsiyet ve yaş açısından anlamlı bir fark yoktu (p>0.05). Ortalama hemoglobin (Hb) değeri, ortalama demir bağlama kapasitesi ve medyan demir, ortalama eritrosit hacmi (MCV), ortalama korpüsküler hemoglobin konsantrasyonu (MCHC), kırmızı kan hücresi (RBC) ve kırmızı hücre dağılım genişliği (RDW) değerleri açısından iki grup arasında anlamlı fark yoktu. (p>0.05). EOM grubunun medyan ferritin ve hematokrit değerleri kontrol grubuna göre anlamlı derecede düşüktü (p<0.05). Sonuç: Bu çalışmada efüzyonlu otitis media grubunun ferritin düzeyleri kontrol grubuna göre istatistiksel olarak anlamlı oranda daha düşüktü. Çocuklarda efüzyonlu otitis media sıklığı ile serum demir seviyeleri arasındaki ilişkiyi inceleyen daha geniş katılımlı çalışmalara ihtiyaç olduğunu düşünmekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

The role of the serum iron levels in chronic autitis media
2023
Dergi:  
KBB-Forum
Yazar:  
Özet:

Purpose: Ephysical otitis media (EOM) is the cause of significant hearing loss, especially in pre-school children. In this study, our goal is to investigate whether there is a relationship between serum iron levels and chronic EOM formation. Tools and Methods: In this study, the files of EOM patients and the control group were scaned retrospectively. The hemogram parameters of both the EOM and the control group, ferritin, iron and iron connectivity capabilities were recorded and the two groups were compared in terms of these specified parameters. Results: This study included a total of 105 children, including 54 children with chronic fusion otitis media and 51 in the control group. There was no significant difference between the two groups in terms of gender and age (p>0.05). There was no significant difference between the two groups in terms of the mean hemoglobin (Hb), the average iron bonding capacity and the average iron, the average erythrosite volume (MCV), the average corpuscular hemoglobin concentration (MCHC), the red blood cell (RBC) and the red cell distribution width (RDW). by p>0.05 The EOM group’s median ferritin and hematocrit values were significantly lower compared to the control group (p<0.05). Result: In this study, the ferritin levels in the fusioned otitis media group were statistically significantly lower than in the control group. We consider that children need more comprehensive participatory studies to study the relationship between the frequency of fusion otitis media and serum iron levels.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










KBB-Forum

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 97
Atıf : 4
KBB-Forum