Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
Radyofrekans ve düşük frekanslı elektromanyetik alanların bağışıklık sistemine etkileri
2018
Dergi:  
Journal of Immunology and Clinical Microbiology
Yazar:  
Özet:

Radyofrekans elektromanyetik alan (RF-EMA) ve düşük frekanslı elektromanyetik alanlar (ELF-EMA) insan yapımı kaynaklar tarafından oluşturulmaktadır. Bu elektromanyetik alanlara maruz kalmanın insan sağlığına etkileri konusunda kamuoyunda duyarlılığının artmış olması ve olası olumsuz etkileri konusunda giderek artan bir endişe söz konusudur. Özellikle insan yapımı elektromanyetik alanlar, insan vücudunun doğal yoldan var olan manyetik alan dengesini bozmaktadır. Radyofrekans (3kHz-300GHz) bölgesinde bulunan elektromanyetik dalgalar; cep telefonları, baz istasyonları, kablosuz iletişim, radyo frekans tanımlama sistemleri, medikal ve endüstriyel uygulamalar, radyo ve televizyon yayınlarında v.s. kullanılmaktadır. İmmünolojik çalışmalar, RF-EMA ve ELF-EMA'nin, hücreler ve dokularla etkileşebildiğini ve çok sayıda  anti-enflamatuar oluşturduğunu göstermektedir. Her ne kadar RF-EMA ve ELF-EMA’nin bağışıklık sistemimizin hücreleri üzerindeki etkileri ile ilgili bugüne kadar çok sayıda çalışma yapılsa da cep telefonlarıyla ilgili bu güne kadar yapılan çalışmalarda çelişkili ve tutarsız bulgular elde edilmiştir.  Konu ile ilgili çalışmaların genişliğine rağmen, bu alandaki araştırmalarda evrensel olarak kabul edilmiş standart bir hipotez yoktur. Bu derlemede, EMA’nın immün sistemle ilgili olumlu ve olumsuz bulgularıiyi vurgulayan örnekler derlenip sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Immunology and Clinical Microbiology

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Immunology and Clinical Microbiology