Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 35
 İndirme 2
Toplumsal Değerler Çerçevesinde Kamu Hizmetleri ve Profesyonel Polislik
2020
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanlar toplumların birer ferdi olmakla beraber, toplumsal hayatın vazgeçilmez parçası olan mesleki faaliyetlerin de yürütücüsüdürler. Toplumları ve devletleri etkileyen krizlerin temelinde kişisel değerler çerçevesinde ahlaki karar alma ve ahlaki davranışlar göstermede yaşanan eksikler yatmaktadır. Bu eksikliklerin yaşanmaması için hizmetlerin, ahlaki bir yönetim iklimi içeresinde yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu yönetim anlayışını hâkim kılma noktasında da etik ilke ve değerler karşımıza çıkmaktadır. Toplumsal hayata yön veren ve insan davranışlarını harekete geçiren değerler ve ilkeler, mesleki faaliyetlerin yürütülmesinde de önemli rol oynamaktadır. Değerler, insanların yaşam biçimlerini hem duygusal hem de davranışsal olarak etkilemektedir ve mesleklere ilişkin etik ilkelerin temelini oluşturmaktadır. Kamu hizmetleri, kamu yararı amacı güdülerek yerine getirilen faaliyetlerdir. Bu kapsamda kamu hizmetini icra eden kişiler de toplum için ortak faydayı öncelemek zorundadırlar. Kamu hizmetlerinin bu niteliğinden dolayı hizmetlerin ahlaki bir faaliyet olarak görülmesi önem arz etmektedir. Etik yönetim, sadece yasalara uygun olmayan davranışları önlemekle sınırlandırılmamalıdır. Etik yönetim aynı zamanda etik davranışları desteklemeyi amaçlamalıdır. Kamu yönetiminin bir parçası olan güvenlik hizmetleri, salt savunma veya saldırı amaçlı değil, insanların güvenliği ve huzurunu amaçlayan bir hizmet sektörüdür. Güvenlik hizmetlerinin temel hak ve özgürlüklerin kullanılması üzerinde sınırlayıcı yetkileri bulunmaktadır. Bu noktada temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınabilmesi için her zaman hukukun üstünlüğü ilkesine ve hizmetin yürütülmesine ilişkin etik standartlara bağlı kalınması gerekmektedir. Bu çalışmada toplumsal hayatın düzenlenmesinde anahtar rol oynayan değerler sisteminin genelde kamu hizmetlerinin yürütülmesinde, özelde ise güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesinde kamu yararı ve kamuya hizmet bilinci ilkelerinin zarar görmemesi için çalışanlar tarafından içselleştirilmesinin gerekliliği tartışılmıştır. Bu kapsamda çalışmada, ahlaki yönetim ikliminin sağlanması ve çalışanların mesleki bağlılıklarının kuvvetlendirilmesi önem kazanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Public services and professional police in the framework of social values
2020
Yazar:  
Özet:

People are also the conductors of professional activities, which are an integral part of the social life. The basis of the crises that affect societies and states lies in the lack of moral decision making and moral behavior in the framework of personal values. In order to avoid these deficiencies, the services must be performed within a moral governance climate. In this process of management, ethical principles and values are present to us. The values and principles that lead to social life and drive human behavior also play an important role in the conduct of professional activities. Values affect people’s way of life both emotional and behavioral, and are the foundation of ethical principles related to professions. Public services are activities that are carried out with the aim of public benefit. In this context, those who perform public service must also prioritize the common benefit for the society. It is important for public services to be regarded as a moral activity due to this nature. Ethical governance should not be limited to the prevention of unlawful behavior. Ethical management should also aim to support ethical behavior. Security services, which are part of public administration, are a service sector that is not purely for defense or attack purposes, but for the safety and peace of people. Security services have restrictive powers on the exercise of fundamental rights and freedoms. At this point, the fundamental rights and freedoms must always remain consistent with the principle of the rule of law and the ethical standards for the performance of the service. This study discussed the need for the system of values that plays a key role in the organization of social life in general in the performance of public services, and in particular in the performance of security services to be internalized by employees in order to prevent public benefit and the principles of public service consciousness from being damaged. In this context, the work is of importance to ensure the environment of moral management and to strengthen the professional commitments of employees.

Anahtar Kelimeler:

Public Services and Professional Policing In The Framework Of Social Values
2020
Yazar:  
Özet:

While people are members of societies, they are also the executors of professional activities, which are an indispensable part of social life. Deficiencies experienced in moral decision-making and moral behavior within the framework of personal values lie behind the crises that affect societies and states. In order to avoid these deficiencies, services must be fulfilled within a moral sense of governance. Ethical principles and values are at the point of making this management approach effective. Values and principles that guide social life and stimulate human behavior play an important role in the execution of professional activities as well. The values affect the lifestyles of humans both emotionally and behaviorally, and form the basis of ethical principles for professions. Public services are the activities that are fulfilled by the purpose of the public interest. In this context, people who perform public service also have to prioritize the common benefit for society. Due to this nature of public services, it is important to consider services as a moral activity. Ethical management should not only be restricted to preventing unlawful behavior. Ethical management should also aim to support ethical behavior. Security services, which are part of public administration, are a service sector that aims for the safety and peace of people, not outright defense or attack purposes. Security services have restrictive authority over the use of fundamental rights and freedoms. At this point, in order to guarantee fundamental rights and freedoms, it is always necessary to adhere to the rule of law and ethical standards regarding the execution of the service. In this study, the necessity of internalizing the system of values by the employees that plays a key role in the regulation of social life in the execution of public services in general, in the fulfillment of security services in particular, not to harm the public interest and public service consciousness. In this context, it is important to ensure the moral governance climate and to strengthen the professional commitment of employees.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 12.507
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi