Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 1
REFİK HALİT KARAY’IN SÜRGÜN ROMANINDA ORTA DOĞU İZLENİMLERİ
2020
Dergi:  
Ortadoğu ve Göç
Yazar:  
Özet:

Cumhuriyet Dönemi Türk edebiyatının öncü yazarlarından olan Refik Halit Karay’ın eserlerinde sürgün ve sürgün edebiyatı önemli bir yer tutar. Hayatının büyük bir bölümünü sürgünlerde geçiren yazar, sürgün dönemi tecrübelerini hikâye ve romanlarında kendi gözlemlerinden hareketle kurgu dünyasına taşır. Sürgün yıllarının ikinci dönemini oluşturan Beyrut, Şam ve Halep günlerindeki gözlemlerini yansıtan Sürgün romanında Orta Doğu coğrafyası insanları ile birlikte gerçekçi bir şekilde sunulur. Sürgün romanı başkişi Hilmi Efendi’nin sürgün olarak gönderildiği Beyrut’taki hayatı ve ardından Şam ve Halep’te yaşadıkları çerçevesinde ilerler. Romanda, Beyrut’un çok kültürlü yapısıyla bir deniz şehri oluşu üzerinde durulur. Şam, Arap ırkının hâkimiyeti altında bir şehir olarak tasvir edilir. Halep ise Türklere daha yakın bir kültürel doku barındıran yapısıyla aktarılır. Romanın başkişisi Hilmi Efendi ve arkadaşı İrfan Bey aracılığıyla okurun dikkatine sunulan bu şehirlerdeki hayat, iklim özellikleri, mimari, insan tipolojisi, gelenekler ve alışkanlıklar gibi kültürü oluşturan etmenler ışığında betimlenirken bir Orta Doğu profili ortaya konur.

Anahtar Kelimeler:

REFIK HALIT KARAY'S SURGUN ROMAN
2020
Yazar:  
Özet:

In the works of Refik Halit Karay, one of the leading writers of Turkish literature in the Republic Period, the deported and deported literature holds an important place. The writer, who spends a large part of his life in deportations, takes his experience of the deportation into the fictional world by moving from his own observations in his stories and novels. The Exile novel, which reflects its observations in the days of Beirut, Damascus and Aleppo, which forms the second period of the exile years, is presented in a realistic way with people from the Middle East geography. The exile novel follows the life of the other Hilmi Efendi in Beirut where he was sent as a exile and then in the framework of his lives in Damascus and Halep. The novel focuses on the formation of a sea city with the multicultural structure of Beirut. Damascus is described as a city under the rule of the Arab race. Halep is transmitted with a cultural structure that is closer to the Turks. The main character of the novel is Hilmi Efendi and his friend Irfan Mr. presented to the attention of the reader in the light of the factors that form the culture in these cities, such as life, climate characteristics, architecture, human typology, traditions and habits, a Middle East profile is presented.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ortadoğu ve Göç

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 853
2023 Impact/Etki : 0.107
Ortadoğu ve Göç