Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Yere Eşlenik Uydularda Tümleşik Uzay Tabanlı Alıcılar Kullanarak Yörünge Belirleme
2024
Dergi:  
Politeknik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Haberleşme uydularına tümleşik konum belirleme uydusu alıcıları ile yörünge belirleme yöntemi, uydu işletmecileri ve üreticileri tarafından tam olarak kabul edilmiş olmasada geleneksel yöntemlere alternatif etkili bir method olarak kullanılabilmektedir. Bu çalışmada haberleşme uydularının hassas yörünge belirleme operasyonu için uyduya tümleşik konum belirleme (GPS) alıcısı ile mesafe ölçümü önerilmiştir. Bu metodun güvenilir ve sürdürülebilir sonuçlar elde etmek için nasıl uygulanabileceği araştırılmıştır. Önerilen yöntemin geçerliliği ve hassasiyeti analiz edilmiştir. İlave olarak elde edilen sonuçlar farklı boylamlarda işletilen dört uydunun yörünge parametreleri ile karşılaştırılmıştır. Ölçüm verilerinin işlenmesi için sıralı işlemsel Kalman filtresi yöntemi seçilmiştir. Bu yöntem toplanan verinin etkisinin incelenmesi için tüm analizler boyunca değiştirilmemiştir. Gerrçek yörünge değerleri ile elde edilen sonuçlar arasındaki ortalama mesafe farkının, radyal, hareket yönünde ve hareket yönüne dik değerleri 14.998 m, 17.613 m, and 13.637 m dir. Ortalama radyal, hareket yönünde ve hareket yönüne dik hız değerleri ise sırasıyla 0.066 cm/s, 0.339 cm/s, 0.160 cm/s dir. Elde edilen sonuçlar önerilen metodun haberleşme uyduları yörünge belirleme operasyonunda kullanılabileceğini göstermektedir. Haberleşme uydusu operatörleri GPS tabanlı yörünge belirleme yöntemini diğer faydaları ile birlikte kullanabilirler.

Anahtar Kelimeler:

Geo Satellite Orbit Determination Using Spaceborn Onboard Receiver
2024
Yazar:  
Özet:

The use of space-born GNSS receiver onboard geosyncronous communication satellite is an effective alternative orbit determination technique compared to traditional methods, although the communication satellite operator and manufacturers need some proof. In this study, GPS-based range measurement via space-born receivers’ onboard communication satellite platforms was proposed for precise orbit determination of geostationary satellites. Thus this research investigates how proposed method can be applied to obtain reliable and sustainable results. The analysis was performed to find out the accuracy and validity of the proposed method. Moreover, the results were compared with the simulation of four satellites’ orbital parameters at different orbital slots. The sequential process (SP) Kalman filter method was chosen to process the measured data. The processing method was kept the same for all analyses to investigate the gathered measurement data effects. The results show that the average position differences between the determined and actual orbit are 17.613 m, 13.637 m and 14.998 m, for in-track, cross-track, and radial direction. The average in-track, cross-track, and radial velocity differences are 0.339 cm/s, 0.160 cm/s, and 0.066 cm/s respectively. The results show that the proposed method is approved in communication satellites orbit determination. The utilization of GPS satellites is a promising approach for geostationary satellite orbit determination. The communication satellites operators can utilize the GPS-based orbit determination with its benefits.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Politeknik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.729
Atıf : 5.018
2023 Impact/Etki : 0.223
Politeknik Dergisi