Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 24
 Görüntüleme 32
 İndirme 8
ÖĞRETMENLERİN ÖRGÜTSEL SİNİZM DÜZEYLERİNE ALGILADIKLARI MÜDÜR YÖNETİM TARZININ ETKİSİ
2019
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, öğretmenlerin görüşlerine göre örgütsel sinizm düzeyleri ve algıladıkları müdür yönetim tarzı arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Araştırmanın örneklemini oluşturan, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 2. döneminde Malatya ili Battalgazi, Yeşilyurt ve Yazıhan ilçelerindeki okullarda görev yapan 373 öğretmene “Örgütsel Sinizm Ölçeği” ve “Algılanan Müdür Yönetim Tarzı Ölçeği” uygulanmıştır. Öğretmenler örgütsel sinizm ölçeğinde yer alan ifadelere “kısmen” katılmaktadır. Öğretmenlerin algıladıkları müdür yönetim tarzları sıklığı “çoğu zaman” işbirlikli, “nadiren” otoriter, “hiçbir zaman” ilgisiz ve “nadiren” karşı koyucudur. Öğretmenlerin örgütsel sinizm algıları düzeyi cinsiyet, branş değişkenleri açısından anlamlı farklılıklar göstermekte; öğrenim düzeyi açısından anlamlı farklılıklar göstermemektedir. Algıladıkları müdür yönetim tarzlarında branş, açısından anlamlı farklılıklar görülmekte; cinsiyet ve öğrenim düzeyi değişkenleri açısından anlamlı farklılıklar görülmemektedir. Yapılan regresyon analizinde, algılanan yönetim tarzının örgütsel sinizm puanlarına ilişkin varyansın yaklaşık olarak %41,6’sını açıkladığı ve yordayıcı değişkenlerin örgütsel sinizm üzerindeki önem sırasının işbirlikli yönetim (β=-.487), ilgisiz yönetim (β=.126), karşı koyucu yönetim (β=.069), otoriter yönetim (β=.045) tarzı olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

ÖĞRETMENLERİN ÖRGÜTSEL SİNİZM DÜZEYLERİNE ALGILADIKLARI MÜDÜR YÖNETİM TARZININ ETKİSİ
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to study the relationship between the organizational sinism levels and the management style they perceive according to the teachers’ opinions. The examples of the study, 2016-2017 educational year 2nd period, 373 teachers who worked in schools in the districts of Battalgazi, Greşilyurt and Yazıhan in Malatya, were applied "Organizational Sinism Scale" and "Algulanan Director Management Style Scale". Teachers participate “partly” in the expressions in the organizational sinism scale. The frequency of managerial styles that teachers perceive is “often” co-operative, “rarely” authoritarian, “no time” irrelevant and “rarely” opponent. Teachers' organizational sinism perceptions show significant differences in terms of gender, branch variables; they do not show significant differences in terms of learning levels. In the management styles they perceive the branch, there are significant differences in terms of gender and learning levels; there are no significant differences in terms of gender and learning levels. In the regression analysis, it was determined that the perceptible management style revealed about 41.6 per cent of the variance in relation to the organizational sinism scores and that the importance of the subordinate variables on the organizational sinism was the cooperative management (β=-.487), the uninterested management (β=.126), the opposite management (β=.069), and the authoritarian management (β=.045) style.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.871
2023 Impact/Etki : 0.31
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute