Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 62
 İndirme 18
Ayın Karanlık Yüzü: Yeni Medya ve Etik
2021
Dergi:  
TRT Akademi
Yazar:  
Özet:

Dijital temelli olan ve çift yönlü iletişime olanak sağlayan yeni medya, özellikleri itibariyle geleneksel medyadan ayrılmaktadır. Geleneksel medya ve etik konusu uzunca bir süredir ele alınan konulardan olsa da kapsamı yeni medyanın özellikleri ve olanaklarına göre yetersiz kalmaktadır. Bu sebeple “yeni medya ve etik” konusu, yeni bir çalışma alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Etik kavramı çoğu kez ahlak kavramı ile birbirinin yerine kullanılsa da ahlak, “insanların iyi/kötü nitelendirildiği manevi özellikleri, bu özelliklerle sergilediği davranışlar ve huylar” olarak tanımlanabilirken etik, “İnsanların davranış ve yargılarını ahlak temelinde inceleyen bir felsefe dalı, ahlak felsefesidir” (İrvan, 2003: 81). Yeni medya etiği ise yeni medya ortamlarındaki sorunlar ve sorumluluklarla ilgili bir kavramdır. Yeni medya ortamlarının artışıyla bu ortamlardaki içerik üretimlerinin hızlı ve çok olması, yeni medyanın etik sorunlar bağlamında ele alınmasını zorunlu hâle getirmiştir (Binark ve Bayraktutan, 2013: 25-26). Tüm bu gelişmeler neticesinde incelenen kitap yeni medya ortamları, içerikleri ve kullanıcılarından kaynaklanan sorunları saptamak ve örneklendirerek olumsuzlukları görünür kılmaktadır. İncelenen kitapta etik konusu yeni medya perspektifinden ele alınmış, geleneksel medya ve yeni medya etiği arasındaki ilişkilere yer verilmiştir. Eleştirel bir paradigma ile yazılan kitapta, yazarların Türkiye’deki sosyal, politik ve ekonomik değişkenler doğrultusunda örneklendirmeler yaptıkları görülmektedir. Kitap, okuyuculara yeni medya etiği konusunda teorik bilgiler vermekle birlikte pratiğe dayalı çözüm önerileri de sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Dark Face of the Moon: New Media and Ethics
2021
Dergi:  
TRT Akademi
Yazar:  
Özet:

The new media, which is based on digital and enables dual-directional communication, is separated from the traditional media according to its characteristics. Traditional media and ethics are a long-standing issue, but its scope remains insufficient according to the characteristics and possibilities of the new media. That’s why the topic of “new media and ethics” comes to us as a new field of work. The concept of ethics is often used to replace one another with the concept of ethics, while ethics can be defined as "the spiritual characteristics that people are qualified as good/bad, the behaviors and behaviors that they present with these characteristics" while ethics is "a branch of philosophy that studies the behaviors and judgments of people on the basis of ethics, the ethical philosophy" (Irvan, 2003: 81). The new media ethics is a concept of problems and responsibilities in the new media environments. With the increase of new media environments, the rapid and abundant production of content in these environments has made it compulsory for the new media to be addressed in the context of ethical issues (Binark and Bayraktutan, 2013: 25-26). The book, which is studied as a result of all these developments, makes negative ones visible by identifying and sampleing the problems arising from new media environments, content and users. The reviewed book discussed the ethics topic from a new media perspective, the relationship between traditional media and the new media ethics. In the book written with a critical paradigm, it is seen that the authors make samples in line with the social, political and economic changes in Turkey. The book provides readers with theoretical knowledge of the new media ethics and offers practical solutions.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
TRT Akademi
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
TRT Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 417
Atıf : 1.622
2023 Impact/Etki : 0.225
TRT Akademi