Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 14
AZERBAIJAN-ARMENIAN CONFLICT WITHIN THE CONTEXT OF RUSSIA’S NEAR ABROAD POLICY
2019
Dergi:  
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalenin amacı, Rusya’nın yakın çevre politikasının Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam etmekte olan Dağlık-Karabağ çatışmsmasına odaklanarak değerlendirilmesidir. Güney Kafkasya bölgesi Soğuk Savaş sonrası dönemde uzmanların dikkatini daha fazla çekmektedir. Özellikle bölgede var olan devletlerarası ve etnik çatışmalar, bölgenin Uluslararası İlişkiler disiplininin gündeminde ön planda yer almasını sağlamaktadır. Dış hegemonik güçler geçmişten günümüze bölge üzerindeki etkilerini devam ettirmektedirler. Bu sebeple, makale bölgedeki temel dış aktör olarak Rusya üzerinde odaklanmış Rusya’nın özellikle Dağlık-Karabağ çatışmasına yönelik politikasını analiz etmektedir. Güney Kafkasya tarihi boyunca, Rusya bölgede oluşan tüm politik ve bölgesel dinamiklerin içerisinde yer aldı. Dağlık-Karabağ çatışması Rusya’nın yakın çevre politikası içinde merkezi bir yere sahiptir ve bu nedenle Rusya , Azerbaycan ve Ermenistan arasında olan bu çatışmaya müdahale etmiştir. Rusya’nın bölgeye yönelik süregelen ilgisi, kendini çatışma süresince tarafsız kalmayarak ve çözüm üreten aktör olmayarak ortaya koymuştur. Ancak, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan barış anlaşmasından sonra Rusya arabulucu gibi davranmaya başladı. Bu bağlamda, makale Rusya’nın politikasını, Dağlık-Karabağ çatışmasındaki siyasi-askeri dinamikleri göz önünde bulundurarak analiz edecektir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi