Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 18
İNSAN HAKLARI VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’DE KADINA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR
2019
Dergi:  
Toplum ve Kültür Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Farklı nitelikteki sosyal gruplara ait bireylerden oluşan bir toplumun refahı ve huzuru, ‘sosyal devlet’ perspektifinden bakıldığında sosyal politikaların varlık ve işlevleriyle ilişkilendirilmektedir. Sorumluluk bilinciyle hareket eden bir devlet, ihtiyaçlara yönelik oluşturacağı adaletli, eşitlikçi sosyal politikalarla vatandaşlarının haklarını koruyarak sorunlarına kalıcı çözümler getirebilecek; böylelikle huzuru ve refahı sağlayabilecektir. Sanayi Devrimi sonrasında çalışma hayatına katılarak daha görünür olan fakat sosyal haklara erişimi, erkeklerle olan ilişkileri üzerinden belirlenen kadınlara yönelik sosyal politikaların sistemli bir şekilde oluşturulması, Feminist Kadın Hareketi’yle mümkün olmuştur. Böylece ‘toplumsal cinsiyet’ kavramı, sosyal politikalara eklemlenmeyi başarmış ve kadınlar, öncelikle erkeklere tanınan vatandaşlık haklarını elde etmeye başlamışlardır. Uluslararası düzenlemelerle de kadının özgürlük, eğitim, sağlık, çalışma gibi haklara erişimi kolaylaştırılarak kendisini birey olarak hissedebilmesi amaçlanmaktadır. Bu düzenlemeler; insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında ülkeleri harekete geçirmekte ve kamusal alanda önemli sonuçlar doğurmaktadır. Avrupa Birliği ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde Türkiye’de de kadına yönelik algı olumlu yönde değişmeye başlamıştır. Fakat bugün, kadının yeniden aile kurumuyla anıldığı, eğitim, istihdam, özgürlük gibi konularda erkeğin gölgesine itildiği görülmektedir. Bu çalışmanın amacı, sosyal politikaların önemli uygulama alanlarından biri olan ve çözümler noktasında hala sorunların yaşandığı kadına yönelik politikaları Türkiye boyutuyla ele almaktır. Uluslararası düzeyde yapılan değerlendirmelerden sonra özellikle Türkiye’de yoğun olarak sosyal politikaların gündeme geldiği 1980’ler ve sonrası irdelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


2005




Toplum ve Kültür Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   other

Toplum ve Kültür Araştırmaları Dergisi