Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 41
 İndirme 6
Mikrobiyal Yakıt Hücreleri ile Çamur Arıtımı ve Elektrik Üretimi
2016
Dergi:  
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Enerji kaynağı olarak kullanılan fosil yakıtlar hem küresel ısınmanın hem de önemli çevresel problemlerin başlıca nedenidir. Enerji talebindeki artış, fosil yakıtların giderek tükenmesi, çevresel bilincin gelişmesi, araştırmacıları, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarını bulmaya teşvik etmektedir. Güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, hidroelektrik enerji ve biyoyakıtlar (biyoetanol, biyodizel ve biyohidrojen vb.) başlıca yenilenebilir enerji kaynaklarıdır. Son zamanlarda yakıt olarak organik maddeleri kullanabilen mikrobiyal yakıt hücresi (MYH) teknolojisi ortaya çıkmıştır. MYH, özellikle organik maddelerin parçalanmasından oluşan biyokimyasal enerjiyi, mikroorganizmaların katalitik reaksiyonları ile elektrik enerjisine dönüştürmektedir. Özellikle, evsel atıksu arıtma tesisleri çamurlarının organik içeriğinin fazla olması MYH’nin çamur arıtımı ile birlikte enerji üretimi amacıyla kullanımını gündeme getirmiştir. MYH ve atık çamur arıtımının birleşimi MYH alanındaki uygulamaları genişletecek ve aynı zamanda gelecekte çamur arıtma problemini çözecek bir avantaj sunmaktadır. Aynı zamanda, atıksu arıtma tesisinin işletim maliyetini dengeleyerek sürdürülebilir bir atıksu arıtımı vadetmektedir. Bu çalışmada, çamur azaltımı ve elektrik üretimi amacıyla MYH’nin kullanıldığı çalışmalar araştırılmış ve sunulmuştur. Araştırmalar, MYH’nin bu alanda kullanılabilirliğini ortaya koymuştur. Ayrıca, bu çalışmalar, ultrases ve alkali arıtım gibi proseslerle ön arıtıma tabi tutulmuş çamurla beslenen MYH’de elektrik üretiminin arttığını göstermiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 141
Atıf : 169
2023 Impact/Etki : 0.033
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi