Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 6
GÖSTERİDEN YENİDEN ÜRETİME TELEVİZYONDA YAYINLANAN ŞAKA PROGRAMLARI
2018
Dergi:  
TRT Akademi
Yazar:  
Özet:

Kitle iletişim araçlarıyla üretilen söylemler, toplumsal ilişkilere dayalı somut yaşam deneyimlerinin yeniden üretilmesine dayanmakta ve izleyicinin yabancılaştığı birer gösteri nesnesi haline dönüşerek topluma sunulmaktadır. Medyatik söylemlerin toplumla olan bu yapay iletişimi, Guy Debord’un “gösteri toplumu” kavramına işaret etmektedir. Gösteri toplumunun bir üretim mecrası olan televizyonda toplumsal değerler, sıradanlaştırılarak insanların eğleneceği birer gösteri malzemesine dönüştürülmektedir. Bu kapsamda televizyonda yayınlanan “İlk Buluşma” adlı programda yer alan 84 şaka, içerik analizi ile incelenmiş, programda ön plana çıkarılan konulara göre 5 bölüm, eleştirel söylem analiziyle çözümlenmiştir. Çözümleme sonucunda kıskançlık, geleneksel aile ilişkileri, cinsiyetçilik ve suç gibi temalara dayanılarak içerik üretildiği, bu içerik üretim süreci sonunda ortaya çıkan ürünlerin Guy Debord’un gösteri toplumu teziyle benzerlik taşıdığı görülmektedir. Anahtar Kelimeler: Gösteri Toplumu, Guy Debord, Televizyon Programı, Toplumsal Değerler ABSTRACT Discourses, produces by mass media are based on the reproduce of the concrete experiences which based on social relations and they are presented to public, as an object of spactacle that alienate from the spectator.This artificial communication between the mediatic discourse and community refers to “The Society of the Spectacle” of Guy Debord. On Tv, which is a production area of the society of the spectacle, social values are been hackneyed and becomes the materials of the spectacle which humour the spectators. In this context, a Tv program, named “The First Date” has been studied and 84 prank in this program have been observed with content analysis, and 5 chapters that have been selected according to prominent themes, analyzed with discourses analysis. As a result, it has been emerged that contents in the program are produced based on themes like jealousy, traditional family relationships, sexism and blame. At the and of this process, it has also been emerged that, the produced contents correspond to Guy Debord’s “The Society of the Spectacle”. Keywords: The Society of the Spectacle, Guy Debord, TV Program, Social Values

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


TRT Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 417
Atıf : 1.694
2023 Impact/Etki : 0.225
TRT Akademi