Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 14
Bazı Bitki Uçucu Yağlarının Fungisidal ve Fungistatik Etkileri
2006
Dergi:  
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Alternaria mali Roberts, Fusarium oxysporum Synder & Hansen, Botrytis cinerea Pers. Sclerotinia sclero-tiorum (Libert) de Bary ve Colletotrichum circinans (Berk.) Vogl.’ a karşı kekik (Thymus vulgaris L.), kimyon (Cuminum cyminum L.), ardıç (Juniperus communis L.), nane (Mentha piperita L.), çörtük (Echinophora tenuifolia L.), okaliptus (Eu-caliptus sp.), yavşan (Artemisia sp.) bitkilerinin uçucu yağlarının antifungal etkileri araştırılmıştır. Uçucu yağlar 1l, 10 l ve 50 l/petri dozunda uygulanmıştır. Uçucu yağların 1l/petri dozunda hiçbir fungusa karşı fungisidal etki gözlenmezken, bazılarının Fusarium oxysporum, Botrytis cinerea ve Colletotrichum circinans’a karşı düşük düzeylerde fungistatik etkide bulundukları görülmüştür. Çörtük ve ardıç uçucu yağları hariç diğer uçucu yağların 10 l ve 50 l/petri dozlarında tüm fungusların miseliyal gelişimini tamamen engellemelerine rağmen fungisidal etki bakımından farklılıklar saptanmıştır. Uçucu yağlar10 l ve 50 l/petri dozlarında fungisidal etkinlikteki üstünlüklerine göre sıralanacak olursa, birinci sırada yavşan uçucu yağının yer aldığı görülmektedir. Bunu sırasıyla Kekik, nane, kimyon, okaliptus, ardıç ve çörtük uçucu yağlarının izlediği bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Fungicidal and Fungistatic Effects Of Essential Oils Of Some Plants
2006
Yazar:  
Özet:

In this study, fungicidal and fungistatic effects of thyme (Thymus vulgaris L.), cumin (Cuminum cyminum L.), juniper (Ju-niperis communis L.), mint (Mentha piperita L.), picling herb (Echinophora tenuifolia L.), eucalyptus (Eucalyptus sp.) and Medicinal tea (Artemisia sp.) essential oils were investigated against Alternaria mali Roberts, Fusarium oxysporum Synder & Hansen, Botrytis cinerea Pers. Sclerotinia sclerotiorum (Libert) de Bary and Colletotrichum circinans (Berk.) Vogl. in vitro conditions. Essential oils used at1l, 10 l ve 50 l/petri doses. Some of essential oils were exhibited at low degrees fungistatic effect against Fusarium oxysporum, Botrytis cinerea and Colletotrichum circinans while fungicidal effect was’nt observed on fungi at 1 ml/petri doses of essential oils. The other essen-tial oils with exception of picling herb and juniper essential oils completely inhibited mycelial growths of all fungi at 10 and 50l/petri doses, respectively. Furthermore, there were different in point of fungicidal effects among all essential oils. It could be seen that medicinal tea comes the first, when the essential oils put in order according to their fungicidal effects with 10 and 50 µl/plate doses. Thyme, mint, cumin, eucalyptus, juniper and pickling herb oils followed this oil, respectively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences